Iğdır İlinde Seracılık Sektörünün Sürdürülebilirlik Stratejileri ve Yeşil Ekonomi Modeli Önerisi: Jeotermal Seracılık Dr. Öğr. Üyesi Ayaz Yusuf Altın, Zafer Tanık  - Kitap
Iğdır İlinde Seracılık Sektörünün Sürdürülebilirlik Stratejileri ve Yeşil Ekonomi Modeli Önerisi:

Jeotermal Seracılık

1. Baskı, 
Ağustos 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
108
Barkod:
9786256501126
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İklime bağımlı olmadan yıl boyu üretim yapabilmeyi sağlayan ve sürdürülebilirliği açısından stratejik bir sektör olan seracılığın girdi maliyetlerini azaltacak ve enerji verimliliğini arttıracak yeni ekonomi modeli ve seracılık sektörünün sürdürülebilirlik stratejileri belirlenmelidir. Mikroklima iklim, jeolojik, çevre vb. özellikleri dikkate alındığında yapılan çalışmalar göstermektedir ki Iğdır ilinin yenilenebilir enerji türlerinden olan jeotermal enerji üretimi açısından potansiyele sahip olduğu görülmektedir.
Bu potansiyelin ortaya konduğu bu çalışmada jeotermal kaynakların olası yerleri işaretlenmiştir. Yatırımcılara jeotermal kaynak bulma ve jeotermal sera yatırımı yapma konusunda bir yol haritası olması için hazırlanan bu kitapta ilin seracılık sektörünün sürdürülebilir gelişimini sağlayacak stratejilerde sunulmuştur.