İdari Yargı Ön Sınavı Soru Bankası Kamu Hukuku ve Özel Hukuk Sinan Sakin, Adem Kılıç, İlyas Batur  - Kitap

İdari Yargı Ön Sınavı Soru Bankası

Kamu Hukuku ve Özel Hukuk

1. Baskı, 
Mayıs 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
2126
Barkod:
9786256805576
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
1.350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na eklenen Ek 41. madde ve 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 8. maddesine eklenen hüküm ile adayların idari yargı hâkim yardımcılığı sınavına girmeden önce İdari Yargı Ön Sınavından başarılı olmaları öngörülmüştür. İdari Yargı Ön Sınavının içeriği yine 2547 sayılı Kanun'un Ek 41. maddesinde belirlenmiş olup, alan bilgisi kapsamında adayların sorumlu olacakları dersler şu şekilde sıralanmıştır:
a) Anayasa Hukuku, b) Anayasa Yargısı, c) İdare Hukuku, d) Türk İdari Teşkilatı, e) İdari Yargılama Usulü, f) Medeni Hukuk, g) Borçlar Hukuku (Genel hükümler), h) Ticari İşletme ve Şirketler Hukuku, ı) Hukuk Yargılama Usulü, i) Ceza Hukuku (Genel hükümler J) Ceza Yargılama Usulü, k) Vergi Hukuku, l) Vergi Usul Hukuku, m) Maliye ve Ekonomi, n) İmar ve Çevre Hukuku, o) Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi.
Kitabımız, bahsi geçen müfredatın tamamını detaylı bir biçimde kapsamakta olup, yukarıda anılan mevzuat değişiklikleri çerçevesinde Başarı Serisi adını verdiğimiz bir seri dahilinde kaleme alınmıştır.
3205 sorudan oluşan İdari Yargı Ön Sınavı Soru Bankası isimli bu kitap aynı zamanda İdari Yargı Hâkim Yardımcılığı Sınavı müfredatını da kapsamaktadır. Bu sayede İdari Yargı Ön Sınavı'na girme zorunluluğu olmayan eski mezunlar da bu kitaptan rahatlıkla istifade edebileceklerdir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Hukuku
.
Anayasa Hukuku
.
İdare Hukuku
.
İdari Yargılama Hukuku
.
Ceza Hukuku Genel Hükümler
.
Ceza Muhakemesi Hukuku
.
Vergi Hukuku
.
Vergi Usul Hukuku
.
İmar Hukuku
.
Çevre Hukuku