Hukuk Yargılamasında Terekenin Resmî Defterinin Tutulması  (TMK m. 619 – 631) Dr. Ahmet Cahit İyilikli  - Kitap
Hukuk Yargılamasında

Terekenin Resmî Defterinin Tutulması

(TMK m. 619 – 631)

1. Baskı, 
Ekim 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
377
Barkod:
9786050509434
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu monografi ile incelenen terekenin resmî defterinin tutulması kurumunun, Türk Medeni Kanunu'nun 619 ilâ 631 maddelerindeki metruk ve münzevi vaziyetinden kurtularak fonksiyonel hale gelmesi, içtimai hayattaki uyuşmazlıklarda yasal bir çözüm yolu olarak tercih edilip, uygulanması ile mümkün olacaktır.
Bu monografi üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, resmî defter tutma kavramı; resmî defter tutulması usûlünün tarihçesi, tanımı ve hukukî niteliği ile TMK'nın 619. maddesi ve devamında düzenlenen resmî defter tutulması usûlünün dışında kalmakla birlikte, maddi hukuk ve takip hukukunda düzenlenen diğer defter tutma hâlleri ele alınmaktadır. İkinci bölümde, resmî defter tutulmasının koşulları ve usûlü; resmî defter tutulması talebi ve bu talebin hukukî sonuçları ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Üçüncü ve son bölümde ise mahkemece resmî defter tutulması talebinin hükme bağlanmasının sonuçları; tutulan defterin incelenmesi için mirasçıların davet edilmesi ve mirasçıların seçimlik hakları ile terekenin resmî defterinin tutulması isteminin, çekişmesiz yargı işlemi mahiyetiyle, hukuk yargılamasındaki görünüm ve fonksiyonları, öğreti ve doğrudan UYAP üzerinden temin edilen Yargıtay içtihatları ile yoğrulmak suretiyle meseleci bir yöntemle ele alınıp okuyucunun istifadesine sunulmaktadır.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Resmi Defter Düzenlemenin (Tutma) Tarihçesi, Amacı, Tanımı, Hukuki Niteliği ve Diğer Defter Tutma Halleri ile Karşılaştırılması
.
Resmi Defter Tutulmasının Koşulları ve Usulü
.
Resmi Defter Tutulmasının Hukuki Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler