Hukuk Başlangıcı ve Metodolojisi Öğr. Üyesi Mustafa Avcı, Doç. Dr. Mehmet Aykanat, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ülker  - Kitap
2. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
343
Barkod:
9786052645055
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
269,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hukuk eğitiminin yapıldığı eski çağlardan itibaren müfredatlarda temel hukuk bilgilerinin anlatıldığı bir derse yer verildiği görülmektedir. Bir yapının temele dayanması ve onun üzerinde yükselmesi gibi öğrencilerin hukuki birikimi bu temel ders üzerinde yükselmiştir. Her ne isim altında olursa olsun hukuk ilminin tanıtıldığı ve metodolojisinin ortaya konulduğu bu ders hukuk eğitiminin olmazsa olmazıdır.
Hukuk eğitimine başlayan ve hayatlarındaki bir dönüm noktasında olan gençlere hukuku tanıtmak, anlatmak, benimsetmek ve sevdirmek tatlı bir zorluğa sahiptir. Bu zorlukla baş etmek için başvurulan araçlardan biri de kitaplardır. Konuya dair kitaplara baktığımızda nicelik anlamında zengin bir birikim olduğu görülmektedir. Farklı hukuk dallarından akademisyenler kendi bakış açılarını, birikimlerini, tecrübelerini yansıttıkları eserler ortaya koymuşlardır. Elinizdeki kitap bu nicelik zenginliğine özgün bir katkı sunma amacının ilk adımıdır. Bu yola çıkma gayesinin bir tezahürü olarak ve öğrencilerin bir an önce ulaşma talepleri neticesinde kısa sürede hazırlanmış ve yayına sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sosyal Düzen Kuralları
.
Hukuka Dair Genel Bilgiler
.
Hukuk Sistemleri
.
Hukukun Bölümleri ve Dalları
.
Hukuk Kurallarının Özellikleri ve Türleri
.
Hukukun Kaynakları
.
Müeyyide (Yaptırım) Kavramı ve Türleri
.
Hukuk Kurallarının Oluşturulması (Kanunlaştırma)
.
Hukuk Kurallarının Uygulanması
.
Yargı Örgütü
.
Hukukta Yorum
.
Hak ve Sorumluluk Kavramları
.
Uyuşmazlıkların Çözüm Yolları