Görünmeyen Tehlike KBRN – Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (Yapay Zeka Destekli) Sümeyra Uçar  - Kitap

Görünmeyen Tehlike KBRN – Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer

(Yapay Zeka Destekli)

1. Baskı, 
Kasım 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
114
Barkod:
9786256501386
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta KBRN tehlikelerinin bilimsel temellerini genel çerçevede inceledik, tespit ve tanımlamanın inceliklerine değindik, koruma ve dekontaminasyon ilkelerini inceledik ve müdahale stratejilerimizi şekillendiren etik ve politik hususları ortaya koyduk. KBRN'nin zorluklarının aşılamaz olmadığı ortadadır. Bilgi, hazırlık ve işbirliği ile bu tehditlerin etkisini hafifletmek ve zorluklar karşısında bireyler ve küresel bir topluluk olarak hazırlıklı olmak ve güvenlik konusundaki kararlılığımızı sürdürmek hepimizin görevidir.
Teknik bir kitap olma formundan farklı olarak, bu kitabın sayfalarında derlediğimiz konuların elbette çok daha detaylı olduğunu ancak genel kapsamda konu başlıklarıyla kamusal bilinçlendirmeyi hedeflediğini önemle vurgulamak isterim. KBRN'nin her bir alanına ilk müdahale ekiplerinin günlük çalışmalarında ve hükümetlerin stratejik politikalarında rastlamak mümkündür. Dünyamızın güvenliğinin ve refahının kolektif ellerimizde olduğunu unutmayalım. KBRN'nin zorlukları soyut veya uzak değildir. Bunlar acil ve somut olup güvenliğe, hazırlığa ve ortak geleceğimizin korunmasına sarsılmaz bağlılığımızı gerektirir.
Bu kitabın, KBRN tehditlerine; cesaretle, bilgiyle ve sarsılmaz bir kararlılıkla karşı koymaya yönelik devam eden çabalar için bir mihenk taşı olarak hizmet etmesini diliyorum. Geleceğimiz, bugün gerçekleştirdiğimiz eylemlerle şekillenecektir ve gelecek nesillere aktaracağımız dünya, güvenliğe, emniyete ve değer verdiğimiz herkesin korunmasına olan bağlılığımızla tanımlanacaktır.
Kitapla İlgili Kategoriler