Gazi Mustafa Kemal Atatürk Osman Oy  - Kitap

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

1. Baskı, 
Kasım 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
618
Barkod:
9786256533424
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
495,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
1881'de doğan ve 10 Şubat 1902'de 21 yaşında teğmen olarak Osmanlı Ordusu'na katılmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayabilmek, öncelikle onun düşüncelerini ve 36 yılda neler yaptığını bilmekten geçeceği gerçeğinden hareket ile elinizdeki çalışma hazırlanmıştır.
Ülkemizi yayılmacı, emperyalist dış güçlerle işbirlikçi yönetimin kötülüklerinden kurtaran, Müdafaa-i Hukuk ruhu ve Kuvay-i Milliye ateşinin zafere ulaştırdığı Ulusal Kurtuluş Savaşı ile her alanda tam bağımsızlığı, özgürlüğü, ulusal egemenliği ve aydınlanmayı amaçlayan, savaşların kartalı, barışan güvercini Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm ulusal varlıklarımızın ve değerlerimizin simgesi, Türkiye aydınlanmasının kaynağı, Türkiye'mizle özdeşleşerek kurumlaşan ilkeler anıtıdır.
Ölüm-kalım savaşını kazanarak bize yurdu armağan eden, yoktan var ettiği ulusumuzu ümmet karanlığından çıkaran, aklın ve bilimin egemenliğini benimseyen DÜŞMANLARINCA İFADE EDİLDİĞİ ÜZERE DEHA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK laik Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, temelini ilkelerinin oluşturduğu Türk Devrimi'yle sonsuza değin bağımsız yaşama gerekleriyle donatan üstün nitelikli evrensel bir kişidir. Askerlikten siyasete, eğitimden ekonomiye, sanattan spora her alanda gerçekleştirdiği atılımlarla çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkardığı toplumsal yapının mimarı, ahlaki, adaleti, eşitliği, devingenliği özetleyen önderimizdir. Demokrasiyi Cumhuriyetle yaşama geçiren, tutsak uluslara örnek çabalarıyla dünyanın beğenisini toplayan en büyük Türk, en çağdaş milliyetçi, insanlık ülküsünün en içtenlikli ve en yürekli savunucusudur.
İnsanımızı kula kul olmaktan kurtarmış, İslamiyet'in bayraktarlığını yapan Türk Ulusuna katkılarıyla Müslümanlığa büyük yararı dokunmuştur. Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar Savaşlarıyla kutsal toprakların yabancıların eline geçmesini önlemiş, soy ve inanç ayrımı gözetmeksizin ulusun öğesi olan bireylerin tüm özgürlüklerini yaşamalarını sağlamıştır. Varlık nedenimiz yaşam felsefemiz ilkeleriyle övüncümüz, kıvancımız, onurumuzdur. Onun buyruklarını, önerilerini ve özlemlerini yerine getirmek bu topraklarda yaşayan herkesin insanlık ve yurttaşlık borcudur.