Elektrik ve Su Hırsızlığı ile Mühür Bozma Suçları Ali Parlar  - Kitap

Elektrik ve Su Hırsızlığı ile Mühür Bozma Suçları

1. Baskı, 
Şubat 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
303
Barkod:
9789756068946
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ceza Kanunları, kişinin temel hak ve özgürlükleriyle doğrudan ilgili kuralları içermektedir. Malvarlığına yönelen eylemlerin ceza kanununda suç olarak düzenlenmesiyle bireylerin malvarlığının güvence altına alınması ve güven içerisinde yaşamalarının sağlanması amaçlanmıştır. Zira, bireyin can güvenliği gibi mal güvenliğinin de sağlanması hukuk devleti bakımından büyük bir Önem taşımaktadır.
5237 sayılı TCKda benimsenen suç politikasının sonucu olarak, pek çok suç tipinde olduğu gibi hırsızlık suçlarında da önemli kapsam değişiklikleri yapılmıştır. Uygulaması oldukça yoğun olan elektrik ve su hırsızlığı suçları bakımından 5237 sayılı TCKnun getirdiği yeniliklerin uygulamaya yansımalarının anlaşılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan bu kitapta,ayrıca bu suçlarla ilgili bulunan mühür bozma suçu da incelenmiştir.
Bu bağlamda, kitabın Birinci Bölümünde, TCKnun 142/1–f bendinde yer alan "elektrik hırsızlığı", ikinci Bölümünde TCKnun 142/1–a bendi kapsamına giren "su hırsızlığı", Üçüncü Bölümünde ise, TCKnun 203. maddesinde tanımlanan "mühür bozma" suçu inceleme konusu yapılmıştır. Kitapta yapılan yorumlarda mümkün olduğunca bilimsel görüşlere, özenle seçilen ve konulara ışık tutan, pek çoğu yayınlanmamış bulunan Yargıtay kararlarına yer verilmiştir. Kitabın Dördüncü Bölümünde ise, elektrik hırsızlığı suçu ile ilgili iki yönetmelik, kavram dizini ile Bilge kişilerden derlenen özlü sözler ve yer almaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Elektrik Hırsızlığı Suçu – TCK. md. 142–1–f
.
Su Hırsızlığı Suçu – TCK. md. 142–1–a
.
Mühür Bozma Suçu – TCK. md. 203
.
İlgili Mevzuat
.
Açıklama ve Yargıtay Kararları