Alesta İdari Yargılama Usulü Soru Bankası Dr. Y. Yaşar Mirzaoğlu  - Kitap

Alesta İdari Yargılama Usulü Soru Bankası

6. Baskı, 
Nisan 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
300
Barkod:
9786057097088
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Alesta İdari Yargı Soru Bankası, kendi içinde iki ayrı kitaptan oluşmaktadır:
İlk kitap, Alesta İdari Yargılama Usulü Hukuku konu anlatımı kitabındaki sistematiğe paralel olarak hazırlanan pratik ağırlıklı sorulardan oluşmaktadır.
İkinci kitap ise mevzuat ağırlıklı sorulardan oluşmaktadır. Son zamanlarda bazı sorular doğrudan mevzuat üzerinden gelmektedir. Bu nedenle kitap da yer alan mevzuat soruları biraz detay gibi gözükse de açıklamalarda italik olarak yer alan mevzuatın okunması sınava hazırlık açısından çok önemlidir.
Alesta Hukuk İdari Yargı Soru Bankası, ilk baskısından bugüne kadar yapılan tüm sınavlarda 7/7 hedefini başarı ile tutturmuştur. Güncellenen mevzuat sorularının yanında pratik ağırlıklı sorulara da yer verilerek aynı başarının bundan sonra da sağlanması hedeflenmektedir. Sınava hazırlıkta idari yargılama usulü alanında tek başına tüm ihtiyacı karşılayacak nitelikte bir soru bankası ortaya konulmuştur.
Bu baskıda özellikle ilk bölüme yeni sorular ilave edilmiş, Anayasa Mahkemesi'nin kanun yollarına başvuruda belirsizliği ortadan kaldırmaya yönelik iptal kararlarına değinilerek öngörülerimiz doğrultusunda açıklamalar eklenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Özgün Sorular
.
Mevzuat Soruları