Türk Ceza Hukukunda Hakaret Suçu  Ali Osman Onar  - Kitap
Türk Ceza Hukukunda

Hakaret Suçu

1. Baskı, 
Temmuz 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
142
Barkod:
9786051469881
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın ilk bölümünde hakaret suçu ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. Hakaret ve şeref kavramları tanımlandıktan sonra "Şeref" kavramına İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Medeni ve Siyasal Haklara İlişkin Milletlerarası Andlaşma gibi uluslararası belgelerde nasıl yer verildiği incelenmiştir.
İkinci bölümünde hakaret suçunun unsurları incelenmiştir. Suçun hukuki konusundan sonra maddi unsurları olan fiil, netice, fail ve mağdur incelenmiştir. Mağdurun belirlenmesi kapsamında tüzel kişiler, topluluklar, küçükler ve akıl hastaları, hükümlüler ve şerefsiz yaşam sürdüğü iddia edilenler, özürlü ve engelliler, ölüler ve diğerleri Yargıtay kararları ışığında anlatılmaya gayret gösterilmiştir.
Üçüncü bölümünde hakaret suçunun nitelikli hallerine yer verilmiştir. Bu kapsamda suçun kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlenmesi, kanaat ve din özgürlüğünün kullanılması suretiyle işlenmesi, kişinin mensup olduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden söz edilmek suretiyle işlenmesi ve alenen işlenmesine değinilmiştir.
Dördüncü bölümünde hakaret suçunun özel görünüş şekillerine değinilmiştir. Beşinci bölümünde hakaret suçuna uygulanacak yaptırım, altıncı bölümünde hakaret suçunun kovuşturulma usulü ve yedinci bölümünde de hakaret suçunun benzer suçlardan ayrımı yapılarak çalışmamıza son verilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hakaret Suçu
.
Hakaret Suçunun Unsurları
.
Suçun Nitelikli Halleri
.
Suçun Özel Görünüş Şekilleri
.
Yaptırım
.
Kovuşturma Usulü
.
Benzer Suçlardan Ayrımı