6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre Gecikme Tazminatı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Kira Tazminatı Mustafa Kamil Şen, Mustafa Serhat Şen  - Kitap
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre

Gecikme Tazminatı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Kira Tazminatı

1. Baskı, 
Nisan 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x20
Sayfa:
774
Barkod:
9786053001706
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eserde, Türk Borçlar Kanunun Genel Hükümler kısmında düzenlenen borçlunun temerrüde düşmesi neticesinde alacaklının seçimlik haklarından olan geciken ifayı beklemek ve gecikme tazminatı (kira tazminatı) istemesi olarak kullanması durumu ayrıntılı olarak incelenmiştir.
Üç bölümden oluşan kitap da başlangıç olarak özellikle bilirkişiler için hukuki tanımlar yapılarak ilk bölümde borçlunun temerrüde düşmesi hali incelenmiş, teslim, borçlunun teslim borcunda temerrüde düşmesinin hüküm ve sonuçları ile alacaklının seçimlik hakları ve tercih değişikliği irdelenmiştir.
İkinci bölümde gecikme tazminatının tanımı, amacı, hukuki niteliği ve şartlarına yer verilecek geniş olarak gecikme tazminatının talep ediliş şekli, teslim önce istenebilirliği, ihtirazı kayıt, imara aykırı kaçak yapılaşma, geçersiz sözleşmeler ile gecikme tazminatının ceza koşulu ile arasındaki ilişki ve fark anlatılmıştır.
Üçüncü bölümde teslim tarihinin belirlenmesinde haklı gecikme sebepleri gecikmeye etki eden özel durumlar irdelenerek, teslim tarihinin belirlenmesi ve gecikme süresinin hesabı ile özellikle kat karşılığı inşaat sözleşmelerine konu olan kira kaybının belirlenmesi ve hesaplanışı anlatılmıştır. Ayrıca temerrüt faizi, zamanaşımı ile manevi tazminat yönleri üzerinde durulmuş son bölüme HMK uygulamaları eklenmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tanımlar, Borçlunun Temerrüdü ve Borçlu Temerrüdünün Hüküm ve Sonuçları
.
Gecikme Tazminatının Tanımı, Amacı, Kapsamı Niteliği, Şartları ve Özel Durumlar
.
Temerrüt Faizi, Zamanaşımı, Manevi Tazminat ve HMK Hükümleri