Satış ve Satış Yönetimi Prof. Dr. Ahmet Hamdi İslamoğlu, Prof. Dr. Remzi Altunışık  - Kitap
3. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x24
Sayfa:
265
Barkod:
9789758644766
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
270,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Pazarlama ve satış kavramları insanlık tarihi kadar eski olsa da, birer araştırma–disiplini olarak pazarlama ve daha spesifik olarak da satış bir asrı aşmayan bir geçmişe sahiptir. Türkiye bağlamında ele alındığında, bu kavramların çok daha kısa bir geçmişe sahip olduğu görülmektedir. Neden Satış ve Satış Yönetimi kitabına gerek vardı? sorusuna cevaben bir kaç gerekçe göstermek mümkündür. Birincisi, satış konusunda piyasada bulunan kitapların büyük çoğunluğu uygulamacılar için hazırlanmış olan çoğunlukla da yabancı dilden çeviri kitaplardır. Bu kitaplar örnekleriyle ve uygulama itibarıyle genellikle ülkemiz şartlarına tam uyabilmektedir. İkincisi, akademik amaçlı olarak kullanılabilecek sınırlı sayıda Türkçe satış ve satış yönetimi kitabı bulunmaktadır. Üçüncüsü, mevcut kitapların anlatım ve sunum özellikleri açısından eksikliklerin olduğu gözlenmektedir. Dördüncüsü, piyasadaki kitapların çoğunluğu ya sadece satış süreci üzerinde odaklanma veya satış yönetimi konusunda odaklanmaktadır.
Satış ve Satış Yönetimi sadece Fakülte ve Yüksek Okul öğrencileri için satışla ilgili derslerde kullanılacak bir araç olarak tasarlanmamış olup, satışçılık mesleğinde çalışanlar ile satış yöneticilerine de katkı sağlayacağı ümidiyle hazırlanmıştır. Okuyucunun sıkılmaması amacıyla konular mümkün olduğunca kısa, ancak, konunun anlaşılmasına imkân tanıyacak kapsamda hazırlanmıştır.
İçerik olarak Satış ve Satış Yönetimi üç kısımdan oluşmaktadır, Birinci kısımda satış süreci incelenmektedir ve yedi bölümden oluşmaktadır. Bu kısımda satış kavramları ile satışçılık mesleği, satın almada motifler ve satış süreci detaylı olarak incelenmektedir. İkinci kısım ise beş bölümden oluşmakta olup, satış yönetimi süreci üzerinde durulmaktadır. Bu bağlamda satış yönetimi bağlamında yer alan konulardan satış planlaması ve bütçeleme, satış gücü belirleme ve eleman alımı, işgücü motivasyonu ve satış performansı değerlendirme konulan incelenmektedir. Son kısımda ise satışta özel konular yer almaktadır. Bunlarda biri perakende noktasında satış ve diğeri ise gelecekte satışçılık mesleğinde yaşanması beklenen değişimlere değinilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Pazarlama ve Satış
.
Satış ve Satışçılık Mesleği
.
Tüketim Pisikolojisi ve Satın Alma Motifleri
.
Satışta İletişimin Rolü
.
Satış Süreci
.
Satış Sunumu
.
Satışta İtirazları Karşılama ve Satış Kapama
.
Satış Yönetimi
.
Satış Planlama ve Bütçeleme
.
Satış Gücünün Belirlenmesi ve Yetiştirilmesi
.
Satış Gücünün Motivasyonu
.
Satışta Performans Ölçümü
.
Perakende Noktasında Satış
.
Gelecekte Satışçılık Mesleği