Kendi Kendine Elektronik H. Veysel Güleryüz  - Kitap

Kendi Kendine Elektronik

1. Baskı, 
Ocak 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
256
Barkod:
9789755113203
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Elektroniğe yeni başlayan ya da bir süreden beri ilgilendikleri halde yeterli bilgileri olmayanlar için okul kitapları dışında, ülkemizde herhangi bir kitabın bulunmayışı, yıllardan beri bir şikayet konusu dmuştur.
Lise ve dengi okul kitapları ile Üniversite Kitapları, kalabalık 'ıçerikleri veteoriye dayalı duşları nedeniyle, okul dışı amaçlar için yararlı olamamaktadırlar. Teoriye ve formüllere dayalı olarak hazırlanan bu gibi kitaplar, uygulamada yetersiz kalmaktadırlar. zamanlarda çeşitli deney kitapları yayınlanmış olmasına rağmen, bunlar da okullara yönelik hazırlarıdıklanndan, uygulama yönün­den yetersiz kalmaktadırlar.
Bütün bunlar göz önünde bulundurarak hazırlanan bu kitap, bir dizi uygulama kitabımın ilkidir. İleride yayımlanmasını düşündüğüm bu uygulama kitapları ile ülkemizde bu alandaki eksikliğin giderileceğini umuyorum."Kendi Kendine Elektronik'kitabı, elektronik hakkında hiç bir şey bilmeyen bir kişiyi bile, yormadan, sıkmadan, basit anla­mdada, çoğu elektronik uygulamayı kendi kendine gerçekleş­tirebilecek düzeye getirebilecek şekilde hazırlanmıştır.
Kitabımda, derin açıklamalar ve karmaşık formüllere giril­meden olabildiğince basıt bir anlatım şekli kullanılmıştır. Kitabımın baş tarafında, elektronik ile ilgili çeşıtli bilgiler var Gerek, bir de­neyci için gerekli olan tüm açıklamalar yapılmaya çalışılmıştır.Daha sonra ise, her alanda çeşitli uygulamalar, geniş anlatımları ile birlikte verilmiştir. Bu uygulamalann birçoğunun baskılı devresi de verilmeye çalışılmıştır.,
Kitabımın elektronik ile ilgilenen herkese yararlı olacağını umarım.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Elektroniğe Giriş
.
Elektronikte Elektriksel Büyüklükler
.
Devre Elemanları
.
Alternatif Akım
.
Yarı İletkenler
.
Elektronik Devreler
.
Baskılı Devre Yapımı
.
Gerilim Kaynağı Uygulamaları
.
Alçak Frekans Kuvvetlendirici Uygulamaları
.
Radyo Alıcı Uygulamaları
.
Radyo Alıcı Uygulamaları
.
Çeşitli Uygulama Devreleri
.
Tümleşik Devrelerin Özellikleri ve Bacak Bağlantıları