Uluslararası Çevre Anlaşmalarına Uyum Sorunu Yasemin Kaya  - Kitap

Uluslararası Çevre Anlaşmalarına Uyum Sorunu

1. Baskı, 
Nisan 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
198
Barkod:
9786054484102
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde uluslararası çevre anlaşmalarının genel özellikleri ile bu anlaşmalara uyum sağlanmasına ilişkin sorunlar ortaya konmaya çalışılmaktadır. Bu amaçla öncellikle uluslararası çevre hukukunun temel ilklerinden hareketle, çok taraflı çevre anlaşmalarının uluslararası çevre hukuku açısından taşıdığı öneme dikkat çekilmektedir.
Çalışmanın ikinci bölümünde ise uluslararası çevre anlaşmalarına uyum sorunu değerlendirilmekte ve seçili anlaşmaların uyum rejimleri incelenmektedir.
Çalışmanın üçüncü bölümünde ise Türkiye'nin çok taraflı çevre anlaşmalarına uyumu değerlendirilmektedir. Türkiye çok sayıda uluslararası çevre anlaşmasına taraf olan bir ülkedir. Bu anlaşmalar oldukça kapsamlı düzenlemeler olduğundan, Türkiye'nin bu anlaşmalara uyum düzeyini belirlemeye yönelik çalışmaların aslında anlaşma bazında yapılması gerekmektedir. Bu yüzden çalışmada Türkiye'deki çevre yönetiminin etkinliği temel alınarak, bu çalışmalara uyum sağlayabilecek bir alt yapının mevcut olup olmadığı değerlendirilmeye çalışmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Çevre Anlaşmaları: Oluşum Süreci Ve Özellikleri
.
Uluslararası Çevre Anlaşmalarına Uyum Sorunu
.
Türkiye'nin Uluslararası Çevre Anlaşmalarına Uyumu