Yiyecek – İçecek İşletmelerinde Mutfak Hizmetleri Yönetimi Nazife Küçükaslan  - Kitap
Yiyecek – İçecek İşletmelerinde

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

1. Baskı, 
Temmuz 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
228
Barkod:
9789758969685
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, “Turizm ve Otel İşletmeciliği” programlarında “Mutfak Hizmetleri Yönetimi” dersine yer veren yüksek öğretim kurumlarının kaynak ihtiyacını karşılama amacına yöneliktir.”
“Yiyecek–İçecek İşletmelerinde MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ” adı ile yazdığım kitapta mutfak ile ilgili tüm konular çok ayrıntıya girmeden, genel hatları ile ele alınmıştır. Bu bakımdan “Mutfak Hizmetleri Yönetimi” dersi ile ilk defa karşı karşıya kalan öğrencilerin detaya boğulmadan konuları kavramaları amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Turizm Endüstrisinin Genel Yapısı
.
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Tanımı, Amacı, Önemi ve Türleri
.
Yönetim, Mutfak Yönetimi ve Organizasyonu
.
Temel Mutfak Planlaması
.
Menü Planlaması ve Geliştirilmesi
.
Menüyü Oluşturan Yiyeceklerin Hazırlanması Süreci (standart Reçetelerin Hazırlanması ve Standart Tarifler)
.
Yiyecek–Içeceklerin Hazırlanması ve Üretimi
.
Mutfakta Temizlik, Sağlık ve Hijyen