Yeni Türk Ticaret Kanunu (6762 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile Karşılaştırmalı) Yaşar Güçlü  - Kitap
Yeni

Türk Ticaret Kanunu

(6762 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile Karşılaştırmalı)

1. Baskı, 
Şubat 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
1183
Barkod:
9786055593452
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, iki sütun olarak tasarlanmıştır. Birinci sütuna yeni Türk Ticaret Kanunu tam metin olarak yerleştirilmiş, ikinci sütuna her maddenin karşısına varsa eski Türk Ticaret Kanununun karşılık gelen maddeleri yerleştirilmiş, madde yeni ise karşısı boş bırakılmış, bir madde birden çok maddeyi karşılıyorsa, başka hangi maddelere karşılık geldiği hususunda not düşülmüş, yeni kanuna alınmayan eski Türk Ticaret Kanunu maddeleri kitabın sonuna ek olarak konulmuştur. Eski kanunu temel alarak madde karşılaştırması yapma ihtiyacı hissedecekler için 6762 sayılı Kanun temel alınarak hazırlanan madde karşılaştırma cetveli, kavramdan aramayı kolaylaştırmak için kavram dizini eklenmiştir.
Bu Kitapla; eski Türk Ticaret Kanununda yer alan hükümlerin yeni Türk Ticaret Kanununda yer alıp almadığını, yer alıyorsa hangi maddede düzenlendiğini, eski Kanunda olmayan hangi yeni hükümlerin getirildiğini kolayca görebileceksiniz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu (Her Maddenin Karşısında 6762 sayılı eski Türk Ticaret Kanununun Karşılık Gelen Maddeleri)
.
6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu Madde Karşılaştırma Cetveli
.
Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun
.
6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun yeni Türk Ticaret Kanununda Yer Almayan Maddeleri