İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı Haciz, Hacze İtiraz,İtirazın Kaldırılması, İstihkak İddiası ve Davası, Borç Ödemekten Aciz Belgelesi Hasan Özkan  - Kitap
İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı

Haciz, Hacze İtiraz,İtirazın Kaldırılması, İstihkak İddiası ve Davası, Borç Ödemekten Aciz Belgelesi

1. Baskı, 
Aralık 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
587
Barkod:
9786054847280
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
870,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Açıklamalı - İçtihatlı İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı adlı yapıtın altıncı kitabını oluşturan işbu kitapta İcra ve İflas Yasasının 74. maddesinden 105. (dahil) maddesine kadar hükümleri inceleme konusu yapılmıştır.
Bu çalışmada, haciz yoluyla takipte mal beyanı (bildirimi) alacaklının icra müdüründen haciz konulmasını istemesi, haczi mümkün olan ve olmayan mal ve haklar, yavrulu hayvanların haczi, yetişmemiş mahsullerin haczi, taşınır ve taşınmaz malların haczi, hacizli malda kıymet takdiri ve buna itiraz, hacizli malların muhafazası, 3. kişi elindeki taşınır mal ve alacakların haczi ve buna itiraz, itirazın kaldırılması, taşınmaz haczinin kapsamı, istihkak iddiası, hacze iştirak dereceleri, haciz tutanağı, borç ödemekten aciz belgesi, açıklanmış, bu işlem ve davaların yapılma ve açılma koşulları ile alacaklı, borçlu ve 3. kişilerin durumları, mahkemelerde gözönünde tutulacak hususlar ile sunulacak deliller ve ispatlama yolları ayrı ayrı inceleme konusu yapılmış, dava ve başvuru dilekçe örnekleri ile Yargıtay'ın yerleşmiş kararları da her konunun sonunda gösterilmiştir.
İcra ve İflas yasası madde hükümlerinin, yukarıda sözünü ettiğimiz İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı yapıtın biçim ve yöntemi göz önünde tutularak, açıklanmasında titizlik gösterilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İcra Mahkemesinde Uygulanacak Basit Yargılama Usulü
.
Alacaklının İcra Müdüründen Haciz Konulmasını İstemesi
.
Taşınır Mallarda Haczin Sonuçları
.
Taşınmaz Haczinin Kapsamı
.
İstihkak İddiası
.
İstihkak Davası
.
Hacze İştirak Derecelerinin Teşkili
.
Borç Ödemekten Aciz Belgesi
Kitapla İlgili Kategoriler