İnşaat Sektöründe İş Almanın Yönetimi Doç. Dr. Recep Kanıt  - Kitap

İnşaat Sektöründe İş Almanın Yönetimi

1. Baskı, 
Şubat 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
192
Barkod:
9799758895563
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
120,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kamu inşaat yatırımları son yıllarda reel olarak azalmakta, buna karşılık firma ve şahıs bazında inşaat müteahhit sayısı artmakta ve teknik bakımdan yetersiz birçok firma sektöre girmektedir. Sayıları giderek artan bu firmalar küçülen yatırım pastasından pay alabilmek için kıyasıya bir rekabet içerisinde, çoğu kere inşaatın maliyetini bile kurtarmayan teklifler vererek iş almaktadır. Bu durum planlanan yatırımların gecikmesine,yarım kalmasına ve maliyetlerinin atmasına sebep olmakta ve hatta çoğu kere konu mahkemelere intikal etmektedir. Haksız rekabet diyebileceğimiz bu ortamda "işini doğru yapan" birçok firma iş alamamaktadır.
Sektörde "işini doğru yapan" oturmuş her firma, profesyonelliğine ve büyüklüğüne bağlı olarak farklılıklar gösteren sistematik bir iş alma yöntemine sahiptir. Çünkü inşaat sektöründe iş alma süreci çok kapsamlı ve karmaşıktır; bilimsel olarak yönetilmesi gerekir.
İnşaat bölümü öğrencilerine kaynak olmasının yanı sıra, bu kitap "işini doğru yapan" firmaların iş alma yöntemlerini gözden geçirmesi ve diğer firmalarında kendi imkan ve şartlarına uygun bir sistem kurmalarına yardımcı olması amacı ile hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnşaat Sektörünün Özellikleri
.
İnşaat Sektöründe İş Kavramı
.
İş Alma ile İlgili Mevzuat
.
İş Almanın Yönetimi
.
Teklif Oluşturma
.
Yapı Maliyeti
.
Doğrudan Yapı Maliyeti Tahmini
.
Rapor HazırlamaKarın BelirlenmesiBirim Fiyatların Hesaplanması
.
Teklif Fiyatı Başvurusu
.
Veri Oluşturma