Sosyal Ağların Türk İş Sistemine Etkileri Dr. Birsen Özalp  - Kitap

Sosyal Ağların Türk İş Sistemine Etkileri

1. Baskı, 
Mayıs 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
167
Barkod:
9786257667913
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
115,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu araştırmanın amacı; aktörler arasındaki ilişkilerin (ağların) Türk iş sistemine etkilerini tespit edebilmektir. Aktörler arasındaki ilişkiler; devleti temsilen siyasi elitler ve işletmeleri temsilen pay sahipleri arasındaki ilişkiler düzeyinde ele alınmış. Araştırmada öncelikle; kurumsal bağlamın ulusal iş sistemi üzerindeki etkilerini konu edinen kapitalizmin çeşitliliği ve ulusal iş sistemleri yaklaşımlarına yer verilmiş. Yaklaşımlar doğrultusunda, devletin kurumsal bağlamdaki rolü ve ulusal iş sistemleri üzerindeki etkileri değerlendirilmiş. Ulusal iş sistemi yaklaşımı perspektifinden; Türk iş sistemi ve kurumsal bağlamının özellikleri ele alınmış.
Araştırmada öncelikle Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin pay sahiplerinin (iş elitlerinin) siyasi elitlerle oluşturduğu sosyal ağların nitelikleri analiz edilmiş. Ardından ulusal iş sistemi yaklaşımı temelinde bu işletmelerin özellikleri incelenmiş. Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye bağlamında siyasi elitlerle kurulan ilişkilerin niteliklerinin Türk iş sistemi üzerinde etkili olduğu tespit edilmiş. Siyasi elitlerle güçlü bağlar kuran işletmelerin; sahiplik bütünleşmelerinin kapsamının, işbirliği bütünleşmelerinin kapsamının ve işbirliği bütünleşmelerinin derecesinin, zayıf bağlar kuran işletmelerden farklılık gösterdiği anlaşılmış. Bu farklılıkların kurumsal tamamlayıcılıktaki yoksunluktan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Kurumsal tamamlayıcılıktaki yoksunluk, tutarlı bir iş sisteminin oluşumunu engellemektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Araştırmanın Kuramsal Çerçevesi
.
Sosyal Ağların Türk İş Sistemine Etkileri
.
Türkiye Bağlamında Aktörler Arasındaki İlişkilerin Sosyal Ağ Analiziyle İncelenmesi ve Bu İlişkilerin Holdinglerin İş Sistemlerine Etkileri Üzerine Bir Araştırma