Yöneylem Araştırması Teknikleri Prof. Dr. İbrahim Doğan  - Kitap

Yöneylem Araştırması Teknikleri

1. Baskı, 
Kasım 1995
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
544
Barkod:
9789755400587
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşletmelerin maliyetini minimuma, kârını maksimuma ve tüketicilerin faydasını maksimuma çıkartmak istemesi rasyonel ve optimum bir davranıştır. Özellikle sanayi devriminden sonra hızla gelişen ve karmaşık bir yapıya sahip olan işletmeler, karşılaştıkları sorunları artık sayısal yöntemler olmadan çözemez bir duruma gelmişlerdir.
Sayısal Yöntemler'de denilebilen Yöneylem Araştırması'da özellikle işletme yönetiminde problemlerin formülasyonu, model kurulup test edilmesi, kurulan modellerin çözümlerini amaçlayan ve kaynakların dağılımından stok kontrolüne, bakım ve sıraya sokma etkinliğine kadar uzanan teknikleri içerir.
Yöneylem Araştırması, Oyun Teorisi, Stok Kontrol Teknikleri, Dinamik Programlama, Doğrusal ve Doğrusal olmayan Programlama ve Markov Zincirleri ile Kuyruk Teorisi gibi yöntem ve teknikler ile kamu ve özel kuruluşların sistem yöntemlerine uygulanabilmekte ve insan makina etkinliği artırılabilmektedir.
Yukarıdaki konuları içeren ve 10 bölümden oluşan bu kitap, 6 yıldır çeşitli Fakültelerdeki Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrenci/erime verdiğim derslerdeki notlarımdan ve bu konuda yayınlanmış çok değerli çalışmalardan yararlanılarak ortaya çıkmıştır.