Yeni ÖTV El Kitabı Özkan Aykar  - Kitap
Yeni

ÖTV El Kitabı

2. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
388
Barkod:
9786053004714
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
224,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Özel Tüketim Vergisi alanında Avrupa Birliği müktesebatına uyum amacıyla, Ülkemizde 2002 yılında Avrupa Birliğinin Özel Tüketim Vergisi sisteminin kural ve ilkeleri dikkate alınarak Toplam 16 adet vergi, harç, fon ve pay, uygulamadan kaldırılarak tek bir özel tüketim vergisi getirilmiştir.
Özel tüketim vergisi, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli dört ayrı listede yer alan mallar üzerinden bir defaya mahsus olmak üzere alınan bir vergidir. Yasaya ekli listelerde yer alan mallar, Türk Gümrük Tarife Cetveli'n de tanımlanan eşyalardan oluşmaktadır. Uluslararası ticarette dolaylı vergiler bakımından varış ülkesinde vergileme ilkesi benimsendiğinden, özel tüketim vergisine tabi malların yurt dışına ihracı da istisna kapsamındadır.
Bu itibarla ÖTV uygulayıcılarının elinin altında bulundurması gereken temel hükümlerin yer aldığı bu kitapta; Özel Tüketim Vergisi Kanunu, Güncel Özel Tüketim Vergisi Listeleri, 2015 Yılında yürürlüğe giren Özel Tüketim Vergisi (I), (II), (III) ve (IV) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğleri ile bu tebliğler ile yapılan değişiklikler hakkında özet açıklamalara yer verilmiştir. Bunların dışında Özel Tüketim Vergisi kapsamında tereddüt hasıl olunan konularda, Vergi İdaresince verilen en son tarihli ÖTV özelgeleri ile Danıştay kararları da tam metin olarak okuyuculara sunulmuştur.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu
.
İlgili Kanun Maddeleri
.
Güncel Özel Tüketim Vergisi Listeleri
.
Yeni ÖTV Uygulama Genel Tebliğlerine İlişkin Açıklamalar
.
ÖTV (I), (II), (III) ve (IV) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğleri
.
Yeni Tarihli ÖTV Özelgeleri
.
Danıştay Kararları