Hukuki Yönleriyle Dahilde İşleme Rejimi ve Türkiye Uygulaması Doç. Dr. Tayfun Ercan, Veli Karabacak  - Kitap
Hukuki Yönleriyle

Dahilde İşleme Rejimi ve Türkiye Uygulaması

2. Baskı, 
Haziran 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
128
Barkod:
9786257595391
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
176,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusunu dahilde işleme rejiminin Türkiye ihracatındaki yeri ve yaşanılan hukuki sorunlardan oluşturmaktadır.
Çalışma beş temel bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde konuya giriş yapılarak dış ticaretin teşvikine yönelik kavramsal çerçeve oluşturulmaya çalışılmış. İkinci bölümde dahilde işleme rejimiyle ilgili kavramların sunumu gerçekleştirilmiş. Bu kapsamda kullanılan terimlerle birlikte rejimin tarihi gelişimi ve işleyişi hakkında bilgiler sunulmuş. Çalışmanın üçüncü bölümünde dahilde işleme rejiminin ekonomideki yeri ithalat ve ihracat üzerinden incelenmiş. Son bölümde ise sistemin hukuki mahiyeti ve işleyişindeki hukuki sorunlar incelenmiş.
Sonuç olarak dahilde işleme rejiminin ihracatın teşviki için önemli bir uygulama olduğu gözlenmiş. Bu sayede gerçekleştirilen ithalatla ihracat arasında iki kattan fazla katma değer elde edildiği belirlenmiş. Ancak hukuki problemlerin ortadan kaldırılması ve katma değeri daha yüksek ürünlerin üretimiyle verimli bir ekonomik sistemin oluşturulması gerektiği görülmüş. Bu kapsamda araştırmacıların, uygulayıcıların ve politika geliştiricilerin uygulayabilecekleri öneriler sunulmuş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dış Ticaretin Teşviki ile İlgili Kavramsal Çerçeve
.
Dahilde İşleme Rejimiyle İlgili Kavramsal Çerçeve
.
Dahilde İşleme Rejiminin Ekonomideki Yeri
.
Dahilde İşleme Rejiminin Hukuki Mahiyeti ve Yaşanılan Hukuki Sorunlar