Kefalet Sözleşmesinin Sona Ermesi Gökhan Şahan  - Kitap

Kefalet Sözleşmesinin Sona Ermesi

1. Baskı, 
Haziran 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
186
Barkod:
9789754645200
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İsviçre Borçlar Kanununu dikkate alarak açıklamak ve mevcut düzenlemedeki eksiklikleri ortaya çıkararak çözüm yollan aramaktır. Bu sebeple incelememiz, bilhassa tamamen üçüncü kişiye ait bir borç için sorumluluk altına giren kefilin, aslında kendisine ait olmayan bu borçtan dolayı girdiği sorumluluktan nasıl ve hangi şartlar altında kurtulabileceği açısından önem arz etmektedir.
Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm kefaletin tanımını, hukuki niteliğini, şekil şartlarını, türlerini, alacaklı ile kefil arasındaki ilişkiyi ve asıl borçlu ile kefil arasındaki ilişkiyi kapsamaktadır.
İkinci bölümde kefalet borcu alacaklı ile kefil arasında yapılan bir sözleşmeden doğduğu için, kefaletin kendine özgü sona ermesi incelenmektedir. Kefaletin kendine özgü sona ermesi, doğrudan sona ermesi ve kefilin sorumluluğun sona ermesiyle dolaylı sona ermesi olmak üzere iki başlık altında ele alınmıştır.
Çalışmamızın üçüncü bölümünde ise, kefalet borcu, asıl borcun varlığına bağlı fer'i bir borç olduğu için, asıl borcun sona ermesiyle kefalet de sona ereceğinden kefaletin asıl borca bağlı sona ermesi ve kefilin sorumluluğunun azaldığı haller, Borçlar Kanunu Tasarısı ile getirilen sona erme hallerine yer verilmiştir
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kefalet Sözleşmesinin Tanımı, Hukuki Niteliği, Çeşitleri ve Özellikleri
.
Kefaletin Kendine Özgü Sona Erme Sebepleri
.
Kefaletin Asıl Borca Bağlı Olarak Sona Erme Sebepleri, Kefilin Sorumluluğunun Azaldığı Haller ve Borçlar Kanunu Tasarısına Göre Kefaletin Sona Erdiği Haller