Karşılaştırmalı Anayasa Hukukunda Yürütme Erkinin Düzenleyici Araçları Türkiye Zaerbaycan Mukayesesi Suleyman Shabanov  - Kitap
Karşılaştırmalı

Anayasa Hukukunda Yürütme Erkinin Düzenleyici Araçları

Türkiye Zaerbaycan Mukayesesi

1. Baskı, 
Şubat 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
312
Barkod:
9786050514827
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye hukuk sistemiyle Azerbaycan hukuk sistemini karşılaştırmalı biçimde ele alan çalışmaların yeterli düzeyde olmaması, konuya ilişkin literatürün eksik kalmasına neden olmuştur. Alanında ilk olan bu çalışmanın literatürdeki boşluğu hedef alması ve konuya ilişkin muhtemel çalışmalara dikkat çekmesi hedeflemektedir.
Çalışma, mahiyeti itibariyle salt bir norm karşılaştırması olmadığından, hukuk ve siyaset bilimi literatürüne sıkça başvurmaktadır. Çalışmanın hukuk bilimi yönüne ilişkin faydalandığı temel kaynaklar; mahkeme kararları, mevzuat ve konuya ilişkin yerli ve yabancı bilimsel eserler olduğu söylenebilir. Karşılaştırmalı anayasa hukuku yöntemini benimseyen bu çalışma, farklı ülkelerin konuya ilişkin verilerine değil, sadece Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyetlerinin anayasal hükümlerine dayalı olarak hazırlanmış bir mukayeseli hukuk çalışması mahiyetini taşımaktadır.
Kitapla İlgili Kategoriler