Rekabet Öncelikleri ve Üretim Stratejilerinin Doğrudan İleri İmalat Teknolojileri Uygulamalarındaki Yeri; Türkiye İmalat Sanayinde Bir Uygulama  Yrd. Doç. Dr. Arif Selim Eren  - Kitap

Rekabet Öncelikleri ve Üretim Stratejilerinin Doğrudan İleri İmalat Teknolojileri Uygulamalarındaki Yeri; Türkiye İmalat Sanayinde Bir Uygulama

1. Baskı, 
Haziran 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
267
Barkod:
9786050305128
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İşletmelerin AMT edinimi ile rekabet avantajı kazandıkları (Cook ve Cook, 1994), üretim stratejisine göre AMT edindikleri (Putterill, Maguire ve Sohal, 1996; Co, 1998) ve son olarak da üretim stratejilerine göre rekabet avantajı sağladıkları (Swamidass ve Newell, 1987) bildirilmektedir. Bu da hangi değişkenin hangisinin belirleyicisi olduğunun anlaşılmasını güçleştirmektedir.
Bu araştırmada yukarıda belirtilen kavram karmaşasının çözümüne yönelik bir uygulama ile bahsi geçen değişkenlerin ampirik olarak her birinin birbirine yaptığı etkinin ayrı ayrı incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla öncelikle detaylı bir yazın taraması yapılmıştır. Daha sonraki aşamalarda ise her bir değişkenin ilişkilerini belirten Yapısal Eşitlik Modeli (YEM) geliştirilerek bu modelin testi gerçekleştirilmiştir.
Yapılan uygulama sonucunda 276 adet kullanılabilir anket formu elde edilmiştir. Bu anket formları bir veri seti haline getirilerek SPSS ve SPSS Amos programlarının kullanımı ile analiz edilmiş ve bahsi geçen YEM'in testi ile üretim stratejisinin Doğrudan ileri imalat teknolojileri kullanımında ve bu teknolojilerin de işletmelerin rekabette öncelik elde etmelerinde etkili olduğuna dair ampirik bulgular elde edilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Konu İle İlgili Önceki Alıştırmalar
.
Üretim Stratejisi
.
Rekabet Önceliği
.
İleri İmalat Teknolojileri
.
Rekabet Öncelikleri ve Üretim Stratejilerinin Doğrudan İleri İmalat Teknolojileri Uygulamalarındaki Yeri