Sporda Zihinsel Antrenman Kürşat Aktepe  - Kitap

Sporda Zihinsel Antrenman

1. Baskı, 
Eylül 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
180
Barkod:
9786051336305
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Zihinsel antrenman, fiziksel antrenmanda olduğu gibi zamana ve çalışmaya bağlı olarak geliştirilebilen bir özellik taşır. Buradaki fark bilinçsiz farkında oluştur. Zihinsel antrenman çalışmaları gözle görülür, ölçülebilir bir özellik taşımaz. Zihinsel performans ortaya çıktıktan sonra fark edilebilir bir özelliği vardır ve içseldir.
Antrenman veya müsabaka anında performansa etki eden kuvvetlerin pozitif, akılcı, mantıklı, bilinçli ve ekonomik olması sporcunun göstereceği zihinsel performansla hayata geçebilmektedir. Olumlu olan bu kuvvetlerin negatif hâle dönüşmesi sporcunun bilinç altında yatan etmenlerin ortaya çıkmasıyla değişmektedir.
Bilimsel ve tecrübeye dayalı çalışmalar paylaşılarak değer kazanır. Bu kitap bilimsel çalışmalar ile ortaya çıkan sonuçların eski milli sporcu ve akademisyen olarak ulusal ve uluslararası tecrübelerimin bir araya getirilerek harmanlanmış ve yazıya dökülmüş hâlidir. Bunun yanı sıra ülkemizdeki zihinsel antrenmanın yanlış anlaşılması ve uygulanmasını önlemek de hedeflerimiz arasındadır.
Kitapla İlgili Kategoriler