Vahdetil Vücud Doç. Dr. Bilal Aktan  - Kitap

Vahdetil Vücud

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
192
Barkod:
9786054392964
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tasavvuf konusu yüzyıllardan beri Türk İslâm dünyasının fikir ve edebiyat çevrelerinde işlene gelmiş önemli konulardan biridir. Bu konuda pek çok eserler verilmiştir. Bu eserlerden biri de Erzincan Kemaliye (Eğin) doğumlu Mustafa Fevzi (1871-1924) tarafından manzum biçimde yazılan Risâle-iMir'atü'ş-Şühûd fî-Mes'eleti Vahdeti''1-Vücûd'adlı eserdir.
XX. yüzyılın tam başında (H.1320 / M. 1902) yazılmış bu eseri, günümüz okuyucuları ve Tasavvufî Türk Edebiyatıyla ilgilenenler tarafından daha kolay anlaşılabilmesi için günümüz yazı sistemine aktardık. Bu arada bazı sayfalarda dip notlar verdik. Müellife ait dip notlar ise metnin aslında olduğu gibi köşeli parantez [ ] içinde gösterildi. En sonda esere ait bir sözlük hazırlandı. Tasavvuf! terimlerin karşılıklarını sözlüğe alırken elden geldiğince eserde geçerli olan anlamlar göz önünde bulunduruldu, başka anlamlara yer verilmedi. Anlamları sözlükte verilmiş olduğu halde tasavvufî terimlere ilişkin bir listeyi ayrıca kitap sonuna topluca yazılması faydalı bulunmuştur.
Metnin günümüz alfabesine aktarılmasında, kelimelerdeki yazım şekline müdahale etmekten ve günümüz yazım kurallarına uydurmaktan kaçındık. "Metin" bölümünde, sayfa kenarlarında (/) işaretinin solundaki koyu renkli rakamlar eserin Arap harfli özgün baskısındaki sayfaları, sağındaki rakamlar ise özgün baskıdaki beyit sayısını göstermektedir.