Maliye Politikası Teori ve Uygulama Prof. Dr. Abuzer Pınar  - Kitap

Maliye Politikası

Teori ve Uygulama

11. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
368
Barkod:
9786057435033
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
390,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye gibi hızla gelişen ülkeler için iktisadi büyüme ile beraber önem taşıyan diğer bir konu istikrardır. İktisadi büyüme, fiyat istikran ve istihdam ile beraber gelir dağılımı adaleti de iktisat politikalarının vazgeçilmez amaçlan arasındaki önemini korumaktadır.
Son yıllarda devletin ekonomideki rolüne ilişkin farklı bir döneme girildiğine dair işaretler de güçlenmeye başladı. Ticaret savaşları, başta vergi ve gümrük tarifeleri konusunda rekabeti arttırırken, bunun da ötesinde "kur savaşları" olarak adlandırılan yeni bir küresel ortam oluşmaya başladı. Küresel rekabetin önemli bir aracı olan vergi rekabeti kamu gelirlerini düşürürken, küreselleşmeden zarar gören kesimlere yönelik transfer harcamalarının artması devletlerin bütçe açıklarını devasa boyutlarda arttırmıştır.
Bütün bu gelişmeler açısından bakıldığında devletin ekonomideki rolü ve maliye politikası araçlarının güncelliğini koruyacağı ve hatta önemini daha da fazla arttıracağında kuşku yoktur. Bu baskıda yeni gelişmeler ışığında kavram setleri ve istatistikler mümkün olduğunca güncellenmiş. Bunun dışında, önceki baskıda gözden kaçmış bazı yazım ve ifade hataları düzeltilmiş ve olabildiğince daha kapsamlı ve sade bir metin sunulmaya çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ekonomide Kamu Müdahalesi
.
İktisat Politikasının Amacı ve Maliye Politikası Araçları
.
İktisat Politikasında İnce Ayar ve Otomatik İstikrarlandırıcılar
.
İradi Maliye Politikaları
.
Para ve Maliye Politikalarının Etkileşimi ve Politika Karması
.
Bütçe Açıkları Hazine ve Merkez Bankası
.
Kalkınma ve Maliye Politikası
.
Yapısal Uyum ve Maliye Politikası
.
Maliye Politikası ve Gelir Dağılımı
.
Türkiye'de Maliye Politikalarının Gelişimi