İlköğretim 6., 7. ve 8. Sınıflar İçin Dil Bilgisi Etkinlikleri (Yapılandırmacı Yaklaşıma Uygun) Yrd. Doç. Dr. Havva Yaman  - Kitap
İlköğretim 6., 7. ve 8. Sınıflar İçin

Dil Bilgisi Etkinlikleri

(Yapılandırmacı Yaklaşıma Uygun)

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
112
Barkod:
9786053954224
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ana dili öğretimiyle, bireylerin anlama ve anlatım becerilerinin geliştirilmesine yönelik uygulamalar gerçekleştirilir. 2005 yılında Türkiye'de öğretim programlarının yapılandırmacılık ekseninde değiştirilmesiyle ana dili öğretiminin anlama ve anlatmaya yönelik işlevi daha da belirginleşmiştir. Bu noktada dil bilgisi becerisi, diğer dört temel ana dili becerisini etkileyen bir beceri olarak değerlendirilmiştir.
Yapılandırmacı yaklaşımın öğrenmede deneyimlerin ve çevrenin etkisine verdiği önem, eski bilgilerin ışığında yeni bilgilerin üretilmesini, bilginin yorumlanmasını ve iş birliğine dayalı öğretim uygulamalarını gerekli kılmıştır. Kitapta İlköğretim Türkçe Dersi Öğretim Programı'ndaki (6, 7, 8. Sınıflar) dil bilgisi alanına ilişkin kazanımlar esas alınarak oluşturulmuş çeşitli etkinliklere yer verilmiştir. Bu etkinliklerde öğrencilerin ikili ve grup çalışması, eğitsel oyunlar, beyin fırtınası ve drama gibi tekniklerle aktif olması hedeflenmiş, öğrencilerin düşünmeye, sorgulamaya, yorumlamaya yöneltilmesi ve bunların sonucunda bilgiyi kendilerinin oluşturmasının sağlanması amaçlanmıştır.
Ayrıca konuşma ve yazma etkinlikleriyle bütünleştirilmiş, dil bilgisine ait kavram ve kuralların anlama ve anlatıma olan katkısı dikkate alınarak metin destekli hazırlanan bu etkinlikler, öğrencilerin görsel okuma ve yazma becerisini geliştirici özellikler taşımaktadır.
Kitapta yer alan etkinliklerin, Türkçe/sınıf öğretmenliği bölümü öğrencilerine ve Türkçe/sınıf öğretmenlerine sınıf içi uygulamalarda katkı sağlayacağı beklenmektedir.