Tekerrür Tarih Soru Bankası Tamamı Çözümlü Ümit Yaşar  - Kitap

Tekerrür Tarih Soru Bankası

Tamamı Çözümlü

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
391
Barkod:
9786059139106
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kamu personeli seçme sınavı (KPSS) içerisinde tarih alanı önemli bir yer tutmaktadır. Genel Kültür Testindeki 60 sorudan 27'si tarih alanından gelmektedir. Oldukça geniş bir içeriğe sahip olan tarih dersine çalışmanın tek bir yöntemi yoktur. Kimi soruları salt bilgiyi, kimileri ise bilgiyle birlikte yorumlama becerisini de ölçmek isteyen tarih dersine çalışmanın en iyi yöntemi, bol sayıda ve farklı tarzda soru çözmektir. Bu çalışma da sizlere bu konuda katkı sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır.
Bu kitap, ÖSYM'nin son on yılda gerçekleştirdiği sınavlardaki tüm tarih soruları incelenerek hazırlanmıştır. Özellikle bilgiyi ölçen soruların sayısında son yıllarda bir artış görülmektedir. Kitaptaki soruların önemli bir kısmının bilgi odaklı olmasının nedeni de budur.
Yorumlama ve kavramaya dayalı sorularda ise amaç, daha çok dikkatinizi yoklamak ve ön bilgilerinizi harekete geçirmektir. Bu tip sorularda dikkat etmeniz gereken noktalar vurgulu olarak verilmiştir. İster bilgi, ister yorum odaklı olsun tüm sorularda, soru çözme stratejilerinizi güçlendirmek hedeflenmiştir.
Kitaptaki testler beş bölüme ayrılmış (İslamiyet Öncesi Türk Tarihi, İlk Türk-İslam Devletleri, Osmanlı Tarihi, İnkılap Tarihi, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi) ve her testin arkasından hemen çözümleri verilmiştir. Fazla değişikliğe uğramayan İslamiyet Öncesi Türk Tarihi ile İlk Türk-İslam Devletleri konularında, genellikle sınavın klasik çerçevesine uygun sorular seçilmiştir. Osmanlı Tarihi, İnkılap Tarihi ve Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi'nde ise, 2013 ve 2014 sınavlarındaki değişikliklere uygun olarak özgün sorular hazırlanmıştır.
Kitapta en çok dikkat etmeniz gereken nokta, her testin sonunda yer alan ayrıntılı çözümlerdir. Öğretici bir içeriğe sahip olan bu çözümlerde, yalnızca doğru cevabın açıklanmasıyla yetinilmemiş, tüm seçenekler ayrıntılı bir biçimde analiz edilmiştir. Ayrıca çözümlerde, sorunun bağlı bulunduğu konu ile ilgili ön bilgiler de verilmiş, böylece sorunun zihninizde belirli bir bağlama oturması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İslamiyet Öncesi Türk Tarihi
.
İlk Türk – İslam Devletleri
.
Osmanlı Tarihi
.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi
Kitapla İlgili Kategoriler