İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler Dr. Cengiz Serhat Konuralp  - Kitap

İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler

1. Baskı, 
Kasım 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
192
Barkod:
9786051520780
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İhtiyati tedbirler genel olarak 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda düzenlenmiştir. İcra ve iflas takipleri sırasında ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümü için yargı organlarına başvurulan hallerde de ihtiyati tedbirlere ihtiyaç duyulduğundan, İcra ve İflas Kanunu'nda da ihtiyati tedbirlere ilişkin düzenlemelere yer verilmiştir.
Çalışmada ihtiyati tedbirlerin icra ve iflas hukuku alanındaki yeri ve önemi incelenmekte, icra ve iflas hukukunda hangi hallerde ihtiyati tedbirlere karar verilebileceği ve bu kararların verilmesi sırasında uygulanacak usul ele alınmaktadır.
Bu çalışmada öncelikle ihtiyati tedbirlerin işlevine ve ihtiyati tedbir kavramına yer verilmiştir. İcra ve iflas takipleri sırasında ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümünde görevli olan yargı organlarının önlerine gelen her uyuşmazlıkta ihtiyati tedbir kararı verebilip veremeyecekleri saptandıktan sonra ihtiyati tedbirlerin amaçları incelenmiş, ihtiyati tedbirlerin hukuki niteliğine ve bu kapsamda da geçici hukuki himaye kavramına değinilmiştir.
İkinci bölümde İcra ve İflas Kanunu'nda düzenlenen ihtiyati tedbir halleri ve mahkemelerin, uygulamada, İcra ve İflas Kanunu'nda yer almamasına rağmen icra ve iflas işlerine ilişkin olarak verdikleri ihtiyati tedbir kararları ele alınmıştır.
Son bölümde icra ve iflas hukukunda yer alan ihtiyati tedbirlere karar verilirken uygulanacak usul, medeni muhakeme hukukunda düzenlenmiş olan ihtiyati tedbir usulüyle mukayeseli olarak incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İcra ve İflas Hukuku Açısından İhtiyati Tedbir Kurumu
.
İcra ve İflas Kanunu'nda Düzenlenen İhtiyati Tedbir Halleri ile Mahkemelerin Bu Haller Dışında İcra ve İflas İşlerine İlişkin Olarak Verdikleri İhtiyati Tedbir Kararları
.
İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbir Usulü
Kitapla İlgili Kategoriler