Türk Kanu Yönetiminde Bilgi Sistemleri ve E–Dönüşüm Dr. Musa Özata, Dr. İsmail Sevinç  - Kitap
Türk Kanu Yönetiminde

Bilgi Sistemleri ve E–Dönüşüm

1. Baskı, 
Şubat 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
208
Barkod:
9789758890897
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
29,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilgi sistemleri kullanımının, kamu kurumlarının iş süreçleri üzerindeki etkilerini belirlemek ve ülkemizde e–dönüşüm olgusunu incelemek amacıyla yapılan bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.
Kitabın birinci bölümünde bilgi, bilgi toplumunda yaşanan toplumsal dönüşümler ve teknoloji, bilgi teknolojileri ve bilgi sistemleri kavramlarının analizi yapılmaya çalışılmıştır, ikinci bölüm “Kamu Yönetimi ve Temel Kavramlar” başlığını taşımakta olup bu bölümde kamu hizmeti, kamu yararı, kamu hukuku, yeni kamu yönetimi anlayışı, yeni kamu yönetimi anlayışını ortaya çıkaran faktörler ve bilgi sistemlerindeki gelişmelerin Türk kamu yönetimine etkileri başlıkları yer almaktadır.
Kitabın üçüncü bölümü “Türk Kamu Yönetiminde E–Dönüşüm” başlığını taşımaktadır. Bu bölümde ülkemizde bilgi sistemlerinin yaygınlaştırılması, ulusal bilgi politikalarının oluşturulması ve e–dönüşümün sağlanması yönünde devlet ve özel sektör tarafından yaşama geçirilen oluşumlar, kurumlar ve projeler hakkında bilgiler verilmektedir. Kitabın dördüncü bölümünde ise kamu kurumlan tarafından yaşama geçirilen e–devlet uygulamaları tanıtılmıştır. Çalışma bu konu hakkında içerdiği geniş bilgiler ekseninde ilgili okurlara kapsamlı içerik sunmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilgi Toplumu ve Bilgi Sistemleri
.
Kamu Yönetimi ve Temel Kavramlar
.
Türk Kamu Yönetiminde E–Dönüşüm
.
Ülkemizde E–Devlet Uygulama Örnekleri