Son Hesap Teknikleri ve Zengin İçtihatlar Işığında Tazminat Esasları ve Hesap Yöntemleri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılıçoğlu  - Kitap
Son Hesap Teknikleri ve Zengin İçtihatlar Işığında

Tazminat Esasları ve Hesap Yöntemleri

5. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1151
Barkod:
9786051682808
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın beşinci basısı, "doktrin" yoğun "hesap teknikleri" ve 'Yargıtay İçtihatları' bileşenleri üzerinde kurgulanmış. Ölüm ve bedensel zararlar, sorumluluk kurallarına aykırılık sonucu ortaya çıkar. O halde bir yönden sorumluluk ilkelerini doğru belirlemek, diğer yönden de zararı giderim biçimi olan tazminatın bilimsel yöntemlerle saptanması gerekir.
Daha sonra zararın belirlenmesi ve tazminatın hesabı üzerinde yoğunlaşılmış. Aktüerya hesapları incelenmiş ve Yargıtay uygulaması ile karşılaştırılmış, hesap yöntemleri irdelenmiş, örnek tablolarına kitap sonunda yer verilmiş.
İş kazaları, meslek hastalıkları, destekten yoksun kalma tazminatı, rücu, haksız fiiller, trafik kazaları, sigorta hukukuna ilişkin çok sayıda içtihata yer verilmiş. Bu yolla okuyucuya içtihatların gelişim çizgisi aktarılmaya çalışılmış. Özellikle, destekten yoksun kalma tazminatına da ilişkin 22.6.2018-2016/5, 2018/6 sayılı Yargıtay İçtihadı Birleştirme Genel Kurulu Karanna yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun Tazminatın Hesaplanması
.
Açısından Getirdiği Yenilikler
.
Tazminat Prensipleri ve Hesap Yöntemleri
.
İş Kazası ve Destekten Yoksun Kalma Tazminat
.
Rücû Tazminatı
.
Sorumluluğun Sona Ermesi ve Yargılama Usulü İş Sağlığı ve Güvenliği
.
Konularına Göre Ayrımlaşmış Güncel Yargıtay Kararları