İş Sözleşmesi İle Çalışan Çocukların Hukuki Durumu İstemi Ceysu Dinç  - Kitap

İş Sözleşmesi İle Çalışan Çocukların Hukuki Durumu

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
167
Barkod:
9786050505177
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın kapsamını esas itibariyle iş sözleşmesiyle çalışan çocuklar oluşturmaktadır. Bağımsız olarak ya da iş sözleşmesi haricinde bağımlı olarak çalışan çocuklar kapsam dışında tutulmuş. Bu çerçevede, bağıtlanacak iş sözleşmesindeki özellik arz eden noktalar ele alınmış.
Anayasa'da ve Türkiye'nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelerde çalışan çocuklara sağlanan haklar birer sosyal hak niteliğindedir. Çalışma kapsamında, Türkiye'nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelerde ve Anayasa'da çalışan çocuklara ilişkin düzenlemelerin "hak" niteliği, bu hakların neler olduğu ve doğrudan uygulama gereği vurgulanmaya çalışılmış.
Hukukumuzda iş sözleşmesiyle çalışan çocukların tümünü kapsamına alan tek bir kanuni düzenleme yoktur. İş sözleşmesiyle çalışan çocuklar, yaptıkları işin niteliğine göre iş mevzuatında farklı kanunların kapsamına girmektedirler. Çalışma da, iş sözleşmesiyle çalışan çocukların tabi oldukları kanunlar uyarınca, yetişkin işçilerden ve birbirlerinden farklı olarak sahip oldukları haklar ele alınmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çocukların Çalışması
.
Çocukların İş Sözleşmesinde Özellik Arz Eden Durumlar
.
Uluslararası ve Ulusal Düzenlemelerde İş Sözleşmesiyle Çalışan Çocuklara Sağlanan Haklar
Kitapla İlgili Kategoriler