IFRS–9 ve Finansal Düzenlemeler Kriz ve Salgın Kıskacında Dr. Ozan Çağlar, Eren Ocakverdi  - Kitap

IFRS–9 ve Finansal Düzenlemeler

Kriz ve Salgın Kıskacında

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
184
Barkod:
9789758899210
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
485,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın çıkış noktası 2008 yılında yaşadığımız Küresel Finansal Krize (KFK) dayanmaktadır. Ancak, 2020 yılı başlarında patlak veren ve küresel boyutta yaşanan salgın bize finansal düzenlemelerin önemini sadece hatırlatmakla kalmayıp, uygulamada ne kadar etkili olabileceklerini de göstermiştir.
Bu eser bir ders kitabı, bir akademik tez veya kapsamlı bir IFRS-9 ya da Basel 3 rehberi olmamakla birlikte, hem bu tür çalışmalardan yoğun olarak faydalanmakta hem de irdelediği konuları belli bir bağlama oturtarak bu tür çalışmalara destek vermeyi amaçlamakta veya ilham kaynağı olmayı ummaktadır. Aynı zamanda, model riski ve menkul kıymetleştirme uygulamalarında KFK sonrası yapılan yeni düzenlemeler de kitabın eklerinde incelenmiş.
Kitap da Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'na (International Financial Reporting Standard) yapılan atıflar, standartların özgün kısaltmalarına sadık kalınarak yapılmış (IFRS-9, IFRS-13, IAS-39 vb.). İktisadi kuramlarla muhasebe ilkeleri arasındaki karşılıklı ilişkiyi Türkiye özelinde uygulamalı biçimde ortaya konulmaya gayret edilmiş ve küresel salgında IFRS-9 ve Basel 3 standartlarının işleyişi tartışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Küresel Finansal Kriz ve Finansal İstikrar Arayışları
.
Finansal İstikrar ve Makro–sakıngan Düzenlemeler
.
Bir Makro–sakıngan Araç Olarak IFRS–9 ve Basel 3
.
Covid–19 Küresel Salgını, Finansal Düzenlemeler, IFRS–9 ve Makroekonomik Senaryolar