Açıklayıcı Notlarla Hukuk Muhakemeleri Kanunu Hakkındaki İlk 100 Yargıtay Kararı Prof. Dr. Ali Cem Budak, Tülay Özer Özgül  - Kitap
Açıklayıcı Notlarla

Hukuk Muhakemeleri Kanunu Hakkındaki İlk 100 Yargıtay Kararı

1. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
441
Barkod:
9786051460048
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yargıtay Daireleri arasındaki iş bölümü davada uygulanan maddi hukuk kurallarına göre yapıldığı (usul hukuku hükümleri ise bütün Yargıtay Daireleri tarafından uygulandığı) için, usul hukuku alanında kazai içtihatların oluşturulması ve içtihat birliğinin sağlanması daha fazla çabayı gerektirmektedir. Bu çabanın başarılı olması için, çeşitli Yargıtay Dairelerinin çeşitli usul hukuku konuları ile ilgili içtihatlarına topluca ulaşılabilmesi önem taşımaktadır. Bu ihtiyaç, yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile ilgili içtihatların oluşmaya başladığı içinde bulunduğumuz dönemde daha çok hissedilmektedir.
Bu çalışmanın amacı, Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile ilgili kararların basılı ve elektronik ortamdaki içtihat derlemelerinde yayımlanmaya başladığı bu günlerde, yeni kanun hükümlerinin uygulanmasıyla ilgili ilk yüz kararı bir arada ve açıklayıcı, eleştirel kısa notlar içermesidir. İncelemekte olduğunuz bu eser, literatürde bu alandaki bir boşluğu doldurmak amacıyla hazırlanmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler