Beyninde Takıntılar Olursa Ne Yapmalısın? Dr. Dawn Huebner  - Kitap

Beyninde Takıntılar Olursa Ne Yapmalısın?

1. Baskı, 
Temmuz 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
10x16
Sayfa:
95
Barkod:
9786054160211
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) nörobiyolojik bir sorundur ve oldukça yaygındır. OKB beyin kimyasında ve işlevindeki bir takım bozulmalardan kaynaklanmaktadır. Bununla beraber tedavi edilebilir bir durumdur.
OKB’si olan çocukların birçoğu bilişsel davranışçı terapi denen bir tedavi yönteminden yarar görmektedirler. Beyninde Takıntılar Olursa Ne Yapmalısın? adlı bu kitap çocuklar ve ailelerine OKB’nin üstesinden gelebilmek için bilişsel davranışçı teknikleri öğretmektedir.
“Beyninde takıntılar olursa ne yapmalısın?” bir terapi ile birlikte kullanılabileceği gibi tek başına da kullanılabilmektedir. Çocuğunuz tedavi altında ise lütfen bu kitaptan terapistinize söz edin.
Ebeveynler, çocuğa vermeden önce bu kitabı kendileri okumalıdır. Burada anlatılan teknikleri ve ilkeleri anlayabilirseniz çocuğunuza daha etkili bir şekilde yardımcı olabilirsiniz. Çocuğun bir ebeveyni ile bu kitabı okuması kitabın etkinliğini artıracaktır.
“Beyninde Takıntılar Olursa Ne Yapmalısın” adlı bu kitaptan OKB’li çocuklar ve ebeveynlerinin yanı sıra bu alanda çalışan akademisyenler, terapistler, psikiyatrlar ve psikologlar faydalanabilir ve tedavi sürecinde bu kitabı kullanabilirler.