Turbo Pascal 6.0 Orhan Altınbaşak, Abdurrahman Taşbaşı  - Kitap
0. Baskı, 
Eylül 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16×23.5
Sayfa:
342
Barkod:
9789759699741
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bilgisayarın günlük yaşantımıza girdiği günden beri insanlar ekran, klavye ve sistem ünitesinden oluşan donanıma kumanda edebilmeyi istediler. Bu isteği yerine getiren sayısız programlama dili kullanılmakta ve her yıl yeni bir kaç dil daha üretilmektedir. Turbo Pascal bu diller arasında en popüler olanlardan birisidir.
Pascal programlama dili, lise ve üniversitelerde ilk öğretilen programlama dili haline gelmiştir. Yapısal bir dil olması programcıya büyük kolaylıklar sağlar. Ülkemizde de mesleki ve teknik liselerde BASIC programlama dilinden sonra öğretilen ikinci bir dildir.
Yıllarca öğretmenlik yaptığımız okullarda programlama dillerini öğretirken, Türkçe kitap eksikliği nedeniyle çok zorluklar çektik. Programları tahtaya yazıp, uzun uzadıya açıklamalar yapmak, öğrencinin bilgisayar laboratuvarında pratik yapma zamanını kısıtlıyordu, bu zorlukları bizden sonraki meslektaşlarımız çekmesin, öğrenciler daha fazla uygulama yapabilsin düşüncesi, bize bu kitabı hazırlamaya şevketti.
Kitap, PASCAL hakkında hiç bilgi sahibi olmayan kişilere hitap edecek biçimde hazırlanmıştır. Öğrenciler bu kitabı takip ettiklerinde çoğu zaman öğretmene ihtiyaçları olmayacaktır. Bilgisayarla başbaşa çalışırken karşılaşacakları soruların cevabını kitapta bulacaklardır. Kitaptaki tüm örnek programlar denenip, aynen sayfa içerisine yerleştirilmiştir. Bu nedenle hatalı yazılımdan dolayı çalışmayan program yok denebilecek düzeye indirilmiştir.
Bu kitabın nitelikli ve profesyonelce program yazmak isteyen tüm öğrenci ve konuyla ilgilenen kimselere yardımcı olacağı kanısındayız.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Turbo Pascal'a Giriş
.
Sabitler Değişkenler ve Operatörler
.
Temel
.
Giriş Komutları
.
İndisli Değişkenler
.
Alt Programlar