Endüstri 4.0 Dördüncü Sanayi Devrimi ve Endüstriyel Dönüşümün Anahtarları Ogan Özdoğan  - Kitap

Endüstri 4.0

Dördüncü Sanayi Devrimi ve Endüstriyel Dönüşümün Anahtarları

1. Baskı, 
Temmuz 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
121
Barkod:
9786056730153
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Endüstri 4.0, yeni teknolojilere, endüstriyel üretime ve üretim dünyasına yeni bir bakış içeriyor: Sanayi devrimi sadece bir kez olmadı, şimdiye kadar üç kez büyük endüstriyel dönüşümden geçti dünya.
İlk sanayi devrimi, herkesin bildiği gibi Büyük Britanya'da üretime makinelerin girişi ve ilkel düzeyde otomasyonla başlamıştı. 1800'lü yılların sonlarında başlayıp ilk dünya savaşına dek devam eden dönüşüme, Ogan Özdoğan ikinci sanayi devrimi adını veriyor: Pratikte ikinci sanayi devrimi ile birinci sanayi devrimini ayıran en önemli faktör, üretim kapasiteleri ve bu kapasitelerin artırılmasında kullanılmaya başlanan yeni makinelerdi. İlk devrimde buharlı makineler ve su gücü itici olmuştu.
İkinci sanayi devriminde elektrik gücü ile seri üretim kapasitesi ve hızı ciddi oranlarda artarken, üretilen malzemelerin çeşitleri de artmış, üretim maliyetleri ise azalmıştı. İlk sanayi devriminin simgesi buhar makinesiyse, ikinci devrimin simgesi, Ford'un seri üretim otomobilleriydi; özellikle de T modeli.
"Teknolojik devrim" diye de nitelenebilecek bu devrimi, Endüstri 3.0 izlemiştir yazara göre: Endüstri 3.0 yani dijital devrim, İkinci sanayi devriminde üretilen icatlara ve kullanılmaya başlanan yeni teknolojik makinelere ek olarak dijitalleşmeyi getirmiş ve 1950'li yıllardan başlayarak bütün dünyayı değiştirmişti.
Ve şu anda, 4. sanayi devriminin eşiğindeyiz: Üçüncü sanayi devriminin başrolünde bulunan bilgisayar, dijital ürünler/ çözümler ve internet, bu devrimde de ön planda. Ama büyük veri yığınlarının kullanımı, bulut bilişim, ve dijitalleşmenin bütün üretim süreçlerine yayılması yepyeni bir dönüşümle karşı karşıya olduğumuzu kanıtlıyor yazara göre.
Endüstri 4.0, bu yeni gelişmeleri tartışan, açıklayan ve geleceğe hazır olmak için neler yapmamız gerektiğini ele alan öncü ve ufuk açıcı bir kitap.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sanayi Devrimleri
.
Dördüncü Sanayi Devrimi
.
Sanayi Devriminin Etkileri
.
Devrimde Kullanılacak Teknolojiler
.
Üç Boyutlu Yazıcılar
.
Büyük Veri Yönetimi
.
Bulut Bilişim Sistemleri ve Veri Merkezleri
.
Veri Bilimi ve Uzmanlığı
.
Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi
.
Nesnelerin Internet'i ve Makineler Arası İletişim
.
Endüstriyel Robotlar ve İnsan–Makine Ara Yüzleri