Meslek Yüksek Okulları İçin Genel Bankacılık Bilgileri Doç. Dr. Şenol Babuşcu, Doç. Dr. Adalet Hazar  - Kitap
Meslek Yüksek Okulları İçin

Genel Bankacılık Bilgileri

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
246
Barkod:
9786059048514
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bankacılık sektörü ekonomik sistem içerisinde finansal aracılık işlevini yerine getiren en önemli ve en büyük aktördür. Bu yönüyle de bankacılık hem dünyada hem de ülkemizde günümüzün en gözde ve vazgeçilmez faaliyet alanlarından birisidir. Ne bireylerin ne de kurumların kendini bankacılık faaliyetlerinden soyutlayarak yaşantısını sürdürmesinin mümkün olmadığı düşünüldüğünde, sektörün fonksiyonunun önemi daha iyi anlaşılmaktadır.
Bu çerçevede hazırlanmış olan kitap da bankacılık işlemlerinin genel olarak tanıtılması amaçlanmıştır. Klasik bankacılık ürünleri olan kredi ve mevduatın yanı sıra günlük hayatta kullandığımız EFT, SWIFT vb. pek çok ödeme araçları, yeni gelişen bankacılık ürünleri, mevduat dışı kaynaklar, kredi dışı kullandırımlar gibi bankaların yaptıkları işlerle ilgili temel konular bu kitapta yer almaktadır.
Yazarları, üniversite öğretim üyeliğinin yanı sıra bankalarda üst düzey yöneticilik yapmış uygulamacı niteliği de taşıyan kişilerden oluşan kitap, konuyla ilgili önlisans düzeyinde eğitim alan öğrenciler için temel kaynak olma özelliği taşımaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansal Sistem
.
Finansal Kurumlar
.
Merkez Bankası ve Para Politikası
.
Bankacılık Sektörü ve Bankalar
.
Bankacılık Kanunu (5411 Sayılı) ve Diğer Önemli Düzenlemeler
.
Bankacılık İşlemleri
.
Faiz Hesaplamaları
Kitapla İlgili Kategoriler