Bütçe Hukuku Ahmet Kesik, M. Kamil Mutluer, Erdoğan Öner  - Kitap
3. Baskı, 
Temmuz 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
334
Barkod:
9789756176184
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
290,00
İndirimli (%10):
261,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kâmil Mutluer, Maliye Bakanlığı eski müsteşarı Doç. Dr. Erdoğan Öner ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Ahmet Kesik'in kaleme aldıkları Bütçe Hukuku, ülkemizde son yıllarda sürekli gündemde olan çağdaş kamu mali yönetimi ilkelerine ışık tutarak, bu ilkelerin yapılan köklü mevzuat değişiklikleriyle yorumlanıp, sistemli bir hale getirilmesini amaçlamaktadır.
Günümüzde çağdaş devlet anlayışı; daha çok vergi almayı değil nasıl daha iyi ve rasyonel harcama yapılabilir konusunu ön plana alarak, sağlıklı bir bütçe sisteminin kamu kaynaklarının kullanımındaki etkinliğine, ekonomik yarara ve verimlilik ilkesine dayanmaktadır.
Bugün Türkiye'de de, kamu kaynaklarının uluslararası genel kabul görmüş kurallara uygun olarak hukuki ve ekonomik yanlarının dikkate alınması ve özellikle harcama sonrası denetime ağırlık verilmesi yönünde yaygın bir anlayış hâkim olmuş ve buna uygun olabilecek yasal değişiklikler yapılmıştır. Bu ise süreç içinde Türkiye'de bozulan bütçe birliğinin tekrar sağlanması, mali saydamlık ve hesap verilebilirliğin ön plana çıkması, kamu kaynaklarının performans yönetimi anlayışına uygun olarak etkin, ekonomik ve verimli olarak kullanılması ve çağdaş kamu mali yönetimi ilkelerinden biri olan önceden idarecilere serbesti tanıyıp harcama sonrası etkin bir denetim yapılması konusunda köklü açılımlar sağlayacaktır.
Kamu mali yönetimi konusunda tüm bu gelişmeleri ele alan Bütçe Hukuku, bir başka yanıyla hukuk, işletme ve ekonomi dallarında öğrenim gören öğrencilere, kamu mali yönetiminde görev yapan kişilere, hukukla ilgili herkese yardımcı olabilecek özellikler taşımaktadır.