Örgütlerde Kanser Yapıcı İki Başat Faktör: Mobbing ve Örgütsel Sinizm (Teori – Süreç ve Örgütlere Yansımaları) Nil Pelit, Dr. Elbeyi Pelit  - Kitap
Örgütlerde Kanser Yapıcı İki Başat Faktör:

Mobbing ve Örgütsel Sinizm

(Teori – Süreç ve Örgütlere Yansımaları)

1. Baskı, 
Temmuz 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
158
Barkod:
9786054940400
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Faaliyette bulunduğu sektör türü ne olursa olsun, tüm örgütler açısından oldukça olumsuz sonuçları içerisinde barındıran mobbing eylemleri ve çalışanların örgütlerine yönelik geliştirdikleri/geliştirebilecekleri sinik tutumlar (örgütsel sinizm), esasında özellikle bilinçli bir yönetim politikası uygulanmayan örgütleri, içten içe kemiren bir hastalık haline dönüşerek, örgütte oldukça olumsuz etkiler yaratabilecektir. Kitaba da adını veren örgütsel sinizm ve mobbing için kullanılan "kanser" metaforu; esasında söz konusu bu olguların örgütte meydana getirdiği/getirebileceği olumsuz etkilerin, kanserin vücutta bıraktığı olumsuz etkilerden pek de aşağı kalmayacak kadar önemli olduğu ve farkında olunup tedavi edilmediği zaman, aynen kanserin insan vücuduna bulaştığı andan itibaren vücudu içten içe kemirip ömrünü tükettiği gibi, örgütün diğer tüm faaliyetlerini de olumsuz etkileyeceğine dair farkındalık yaratmak amacıyla kullanılmıştır. Böylelikle konuya ilişkin tarafların bir nebze de olsa içinde bulundukları/bulunabilecekleri bu olumsuz durumlarda neler yapılabileceğini, hangi önlemler alınabileceğine ilişkin katkıda bulunulması hedeflenmiştir.
Kitabın içeriğinde de belirtildiği üzere özellikle işletmeleri içten içe kemirerek kanser yapıcı bir etkide bulunma olasılığı yüksek olan bu iki olumsuz olgunun ortadan kaldırılmasına yönelik, işletmelerde insan kaynakları departmanına önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda insan kaynakları yöneticileri; insan kaynakları yönetiminin işlevlerinin uygulanması esnasında belirli ilkelere göre hareket edilmesi sorumluluğundan hareketle, bu olgunun işletmede mevcudiyetine/izlenmesine ve giderilmesine yönelik faaliyetlerde bulunma sorumluluğundan hareketle, olumsuz durumlara (mobbing ve sinizm) neden olan kişisel ve örgütsel faktörlerin takipçisi olarak diğer yönetim birimlerine düzenli olarak rapor sunmalıdırlar. Söz konusu bu faaliyet, çalışanlar tarafından özelikle işletmelerde bu olumsuz olguların takip edildiği algısını oluşturarak, gerek ast gerekse üstlerin birbirlerine karşı davranışlarında ve çalışma ilişki ve biçimlerinde önemli bir düzenleyici olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Mobbing
.
Örgütsel Sinizm (Sinsilik)
.
Mobbing ile Örgütsel Sinizm İlişkisi ve Konuyla İlgili Bazı Seçilmiş Araştırma Sonuçları