ABD ve Türk Hukukunda Medeni Ceza Dr. İbrahim Gül  - Kitap

ABD ve Türk Hukukunda Medeni Ceza

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
473
Barkod:
9789754649611
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İş Hukuku, Tüketici Hukuku, Çevre Hukuku, Rekabet Hukuku gibi Kamu Hukuku ile Özel Hukuk arasında kalan hukuk dalları gelişmekte; tahkim, arabuluculuk gibi kurumlar ve alacak tahsilinin varlık yönetim şirketlerine bırakılması gibi uygulamalar yaygınlaşmaktadır.
Anglosakson hukukuna ait bir kurum olan medeni cezanın örnekleri ve benzerlerine Kıta Avrupası'nda ve bizim hukukumuzda da tesadüf edilmektedir. Özel kanun hükümlerimiz bazı haksız fiilleri ve hatta sözleşmeye aykırılık hallerini, gerçek zararı aşan bir tazminat borcu ile müeyyidelendirmektedir. İcra Hukukundaki inkâr tazminatı, İş Hukukundaki kötü niyetli fesih tazminatı, Fikri Mülkiyet Hukukunda telif hakkı ihlallerinde ve Rekabet Hukuku ihlallerindeki zararın üç misli tazminat hemen akla geliveren örneklerdir.
Yazarın bu bilimsel çalışmasının amacı mevzuatımızdaki medeni ceza hükümlerini ve medeni ceza ile benzerlik gösteren kanuni dü-zenlemeleri, topluca ve medeni ceza kurumunun yerleşmiş olduğu Amerika Birleşik Devletleri hukuku ile karşılaştırmalı olarak incelemektir.
Anglosakson hukukunu ele alan karşılaştırmalı hukuk çalışması, yoğun bir çabayı, hukuk kavramlarına ve her iki dile iyice hâkim olmayı gerektiren, cesaret isteyen bir iştir. Yazar bu çetin işi başarıyla tamamlamış; zevkle okunan, olması gereken hukuka ilişkin bir öneriyle sonuçlanan örnek bir çalışma gerçekleştirmiştir. (Önsöz'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk ve ABD Haksız Fiil Sorumluluğunun Yaptırımı Olarak Tazminat ve Tazminatın İşlevleri
.
ABD Hukukunda Medeni Ceza
.
Medeni Ceza Konusunda Kıta Avrupası Hukukunda Eğilimler
.
Türk Hukukunda Medeni Ceza
Kitapla İlgili Kategoriler