Kooperatifler (Değişen ve Gelişen Boyutlarıyla Kooperatifçilik Anlayışı Uygulamaları ve Muhasebeleştirilmesi) Dr. Öğr. Üyesi Hakan Çelenk, Yusuf Sungur  - Kitap

Kooperatifler

(Değişen ve Gelişen Boyutlarıyla Kooperatifçilik Anlayışı Uygulamaları ve Muhasebeleştirilmesi)

1. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
496
Barkod:
9786057895783
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kooperatiflerin değişen ve gelişen yönüyle ele alındığı bu kitapta, günümüz kooperatifçilik anlayışının hangi noktaya geldiği, meydana gelen bu değişim ve gelişimin kavramsal çerçevesi, Yapı Kooperatifleri, Tüketim Kooperatifleri, yeni gelişen Elektrik Enerjisi Üretim ve Tüketim Kooperatifleri ile Sigorta Kooperatifleri işletme modelinin, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu, 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu karşısındaki durumları, 6098 Borçlar Kanun ile Diğer Vergi Kanunları ve T. C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nca düzenlenmiş bulunan Yönetmelikler ve Genelgeler kapsamında, uygulamada karşılaşılan problemler ortaya konularak değerlendirilmiştir. Bu bağlamda, Yapı Kooperatifleri, Sigorta Kooperatifleri, Tüketim Kooperatifleri ve diğer kooperatif türlerinde muhasebe sistemi Tek Düzen Hesap Planı çerçevesinde Muhasebe kayıtlarına ve dönem sonu işlemlerine yer verilmiş.
Diğer taraftan Kooperatifçilik, Ziraat Fakülteleri'nin Tarım Ekonomisi bölümlerinde zorunlu ders olarak verilmekte olup İktisat ve İşletme Fakültelerindeyse bilim dalı olarak yer almaktadır. Bazı üniversitelerdeyse yüksek lisans ve doktora programları şeklinde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 14 üniversitede Kooperatifçilik bölümü ön lisans eğitimi şeklinde verilmektedir. Kooperatifçilik kitabı öğrencilere eğitici bir kaynak, konuya ilgi duyanlara da bir rehber olmasının yanı sıra akademik çalışmalar yapanlarında önemli bir başvuru kaynağı olacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)