Türk Romanının Oluşumu Nihayet Arslan  - Kitap

Türk Romanının Oluşumu

1. Baskı, 
Kasım 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
636
Barkod:
9789944931342
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dış gerçekliği ve insanı algılayış biçiminin arka planındaki toplumsal, bilimsel, felsefi, dinsel, siyasal ve bütün bunların temelindeki ekonomik gelişmelerin payı yadsınamaz. Batı'nın ürünü olan roman, farklı bir dünya görüşüne ve bilgi temeline dayanan Osmanlı-Türk edebiyatına geldiğinde değişime uğrar. Bu değişimin en açık göstergesi dış gerçeklikle ilgili algılamaların romanda yansıyış biçimidir.
İlk romanlardan başlayarak dış dünya ile ilgili algılamaları ve yansıtmaları içeren tasvirler, Türk romanının geleneksel hikâyeden Batı romanına doğru evrilme aşamalarını gösteren bir yol haritası niteliğindedir. Bu çalışmada, Türk edebiyatında, yeni bir tabiat görüşüne, yeni bir insan anlayışına yol açan bu değişimin ne derece içselleştirilmiş olduğu sorusuna yanıt aranmıştır.
Ayrıca, romanın ne kadar Türk toplumunun kendi dünyasının derinliklerinden güç alarak oluşturulduğu; yoksa bîr taklit çerçevesinde, yalnızca bir aktarmadan mı ibaret kaldığı da yanıtlanması gereken sorular olarak ele alınmıştır.