Konkordato Sürecinden Etkilenmeyecek Hak ve Alacaklar Mehmet Turan  - Kitap

Konkordato Sürecinden Etkilenmeyecek Hak ve Alacaklar

1. Baskı, 
Mart 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
270
Barkod:
9786050515213
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Konkordato, mal varlığı alacaklıların alacaklarını karşılamaya yetmeyen borçlular için getirilmiş, borçlu ve alacaklıların karşılıklı anlaşması ve kanunda öngörülen diğer şartların sağlanması halinde borçlunun iflas etmesinin önüne geçerek alacaklıların alacaklarına kavuşmasını sağlayan bir hukuki çaredir. Konkordato ile borçlu iflas etmekten kurtulmakta, alacaklılar ise iflasa nazaran daha yüksek oranda alacaklarına kavuşma şansına sahip olmaktadırlar. Bu nedenle kötü niyetli kullanılmadığı takdirde konkordato hem borçlunun hem de alacaklıların menfaatine uygun olacak bir zemini hazırlamaktadır.
Kanun koyucu bazı alacak türlerini diğer alacaklardan ayırmış ve bu alacakların sahiplerine alacaklarına kavuşabilmesi için diğer alacaklara nazaran bazı koruyucu düzenlemeler getirmiştir. Bu düzenlemeler sayesinde bu alacak sahipleri konkordatonun borçlu lehine getirdiği korumadan etkilenmemekte ve alacaklarına kavuşabilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Konkordato
.
Konkordato Sürecinden Etkilenmeyen Hak ve Alacaklar
.
İflastan Sonra Konkordato, Mal Varlığının Terki Sureti ile Konkordato ve Bu Konkordato Türleri Bakımından Hak ve Alacakların Durumu