HYSTERESIS Türkiye Ekonomisi Ders Notları Tufan Samet Özdurak  - Kitap
HYSTERESIS

Türkiye Ekonomisi Ders Notları

3. Baskı, 
Temmuz 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
493
Barkod:
9786054122981
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta Cumhuriyetin ilanından 2017 yılına gelinene kadar Türkiye'nin karşılaştığı tüm krizler (nedenleri ve sonuçlarıyla) ve farklı zaman dilimlerinde uygulanan iktisat politikaları uygulamaları işlenmiştir.
Dönemler içerisinde meydana gelen sektör gelişimleri ve diğer kurumsal gelişmeler göz önüne alınarak böylece ortaya çıkan tüm değişimler açık bir dille, yalın bir anlatımla ortaya konulmuştur. Ayrıca, her dönemde yıllara ait büyüme oranları, bütçe dengesi gelişmeleri, para ve maliye politikaları uygulamalarına da yer verilmiştir. Bölümler içerisinde ayrıca dönem boyunca yıllara göre enflasyonun seyrine ve dış ticaret dengesi ve cari işlemler dengesindeki değişimlere ilişkin verilere yer verilerek anlatılanlar bölümlerin sonunda dönem tabloları ile desteklenmiştir.
Türkiye Ekonomisi alanından sorulan sorular KPSS, Kaymakamlık ve diğer kurum sınavlarında iktisat alanında en belirleyici alan dersi soruları arasında yer almaktadır. Bu esere KPSS, Kaymakamlık ve diğer kurum sınavlarına hazırlanan adayların bölümlere göre çalışması son derece uygundur.
(Önsözden)