DGS Joker Serisi Soru Bankası Seti (Sözel – Sayısal) Erdal Avcı  - Kitap

DGS Joker Serisi Soru Bankası Seti

(Sözel – Sayısal)

Erdal Avcı (Editör)

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
870
Barkod:
9786058214712
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
ÖSYM; 2011 yılı sonrasındaki sınavlarda adayın muhakeme yeteneklerini ölçen sorular sormaktadır. Bu nedenle hem temel bilgileri pekiştirecek hem de yorum gücünüzü artıracak nitelikte hazırlanmış soruların kitaplarda yeteri kadar yer bulmadığını ve bu konuda büyük bir ihtiyacın olduğunu düşünerek bu kitap hazırlanmış.
DGS Matematik - Geometri - Sayısal Mantık Soru Bankası en güncel, özgün ve sınav formatına uygun yaklaşık 4500 sorudan oluşmaktadır.
Sorular; zorluk ve geliştiricilik düzeylerine göre Beyaz - Mavi - Kırmızı test başlıkları altında toplanmıştır.
DGS Sözel Bölümü soruları; Sözcüğün Anlamı, Cümlenin Anlamı, Anlatım Biçimleri ve Düşünceyi Geliştirme Yolları, Anlatım Özellikleri, Paragrafta Anlam ve Biçim soruları, Anlatım Bozuklukları ile Sözel Kavramlarla Mantıksal Akıl Yürütme (Sözel Mantık) sorularından oluşmaktadır. DGS Sözel Bölümünde, pek çok sınavdan farklı olarak Dil Bilgisi konuları ile ilgili soru sorulmamaktadır.
Ancak,
"Verilen Sözlerden Kurallı ve Anlamlı Bir Cümle Oluşturma" soruları,
Seçeneklerde karşımıza çıkan "Değişik yapılı cümleler kullanılmıştır" gibi ifadeler,
Yine örneğin DGS 2012'in bir paragraf sorusunda geçen "Pekiştirmeli sıfata yer verilmiştir." gibi ifadeler, sınava hazırlanan öğrencinin asgari düzeyde de olsa dil bilgisi konularına yabancı olmamasını gerekli kılmaktadır.
Kitap, konu anlatımları, önce örnek soruları ve testleri, sonra da çıkma olasılığı olan soru tiplerini esas alarak hazırlanmış.
(Önsözden)