Avrupa Toplulukları İlk Derece Mahkemesi Yrd. Doç. Dr. Kamuran Reçber  - Kitap

Avrupa Toplulukları İlk Derece Mahkemesi

1. Baskı, 
Ocak 2002
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
248
Barkod:
9789758606160
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye’nin AB, dolayısıyla Avrupa Toplulukları ile ilişkileri, yaklaşık kırk yılı aşkın bir süreye dayanmaktadır. Bu süreç içerisinde Türkiye, Ortaklık Mevzuatı kapsamında, Topluluklar ile yoğun ilişki kurmuştur. Türkiye, diğer yandan Aralık 1999 Helsinki Zirvesi Sonuç Bildirgesi ile AB’ne üye adayı olarak kabul edilmiştir. Üye adaylığı sürecinde, özellikle Türkiye tarafından, Türk ulusal mevzuatının AB müktesebatına uyumuna ilişkin sürdürülen yoğun çabalar dikkate alındığında, AB dolayısıyla Avrupa Toplulukları hukukunun, ulusal hukuklarla ilişkisi ve ulusal hukuklarda yarattığı sonuçlar ve de özel anlamda bu çalışmanın konusunu oluşturan Topluluklar hukukunda yaratılmış olan yargı süreci, Türk hukuku açısından da son derece önemlidir.
Hazırlanan bu çalışmanın, Avrupa Toplulukları hukukunun bir kesitini oluşturan Avrupa Toplulukları İlk Derece Mahkemesi’nin kurumsal yapısı ve yargı yetkisinin tanıtılmasına veya öğrenilmesine hizmet edeceği umut edilmiş.
Çalışma, Türkçe ve Fransızca eserlerden oluşan geniş bir kaynakçaya dayalı olarak hazırlanmış ve konuya ilişkin olarak kimi hususların açıklanmasında, Avrupa Toplulukları Adalet Divanı ve Avrupa Toplulukları İlk Derece Mahkemesi’nin içtihatları da yoğun olarak dikkate alınmış.