Anonim Şirkette Pay Sahipliği Hakları Doç. Dr. Murat Can Atakan  - Kitap

Anonim Şirkette Pay Sahipliği Hakları

1. Baskı, 
Mayıs 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
183
Barkod:
9786258385168
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
135,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Anonim şirketlere pay sahibi olmak birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Bunlar kimi zaman malvarlığı hakları şeklinde karşımıza çıkarken kimi zaman da katılma hakkı olarak kendisini göstermektedir. Söz konusu haklar kanun koyucu tarafından detaylı olarak ele alınmış, ikincil mevzuatla da konunun ayrıntılarına inilmiştir.
Anonim şirkette pay sahipliği haklarından her biri elbette tek başına monografilere konu olabilecek niteliktedir. Bununla birlikte çalışmamızda tüm pay sahipliği hakları görece olarak özet ancak aynı zamanda Karşılaştırmalı olarak ele alınmaya çalışılmıştır. Zira çalışmamızın konusunu oluşturan pay sahipliği hakları, Altınbaş Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Doktora Programı'nda HUK 658 koduyla verilen ve kitabımızla aynı ismi taşıyan "Anonim Şirketlerde Pay Sahipliği Hakları" dersi kapsamında yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde doktora öğrencilerimiz tarafından hazırlanmıştır.
Çalışmamız içerisinde yer alan her bir bölümün yazarı, başlığın yanında belirtilmiştir. Kıymetli okuyucularımızdan gelen eleştiriler neticesinde çalışmamızda güncellemeler yapılacaktır. Bu nedenle her türlü görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşmanızdan büyük memnuniyet duyacağımızı ifade etmek isteriz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Malvarlığı Hakları
.
Katılma Hakları