Genel Muhasebe Prof. Dr. Yurdakul Çaldağ, Prof. Dr. Yıldız Ayanoğlu  - Kitap
15. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
456
Barkod:
9786253653477
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
240,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Genel Muhasebe, işletmenin diğer özel ve tüzel kişilerle olan ticari kaynaklı ilişkileri izler ve bu ilişkilerde ortaya çıkan nakit giriş-çıkışları ile borç ve alacak hesapları kayıt altına alır. Bu işlemler yapılırken muhasebe ilkelerine ve yasalara uyulmak zorundadır. Kitap da, ülkemizde muhasebe sistemini oluşturan ve yön veren yasalara, ilkelere ve muhasebe standartlarına değinilse de, örneklerin çözümleri genelde TDHP'na ve muhasebe ile ilgili bazı mevzuatlara uygun olarak yapılmış.
Kitap, muhasebe eğitimini hedeflemiş ve çift taraflı kayıt yönteminin açıklanması, tüm muhasebe sisteminin işleyiş esaslarını kolayca kavranması temeline dayandırılmış. Böylece, üniversitelerin bünyesindeki fakülteler ve meslek yüksekokulları öğrencileri ile diğer okuyucular bir yandan konuların teorik yanını öğrenirken, diğer yandan hazırlanan açıklayıcı uygulamalarla, ülkemizdeki muhasebe sisteminin işleyişini de görebileceklerdir.
Kitaptaki açıklamalar, sorular, verilen örnekler Genel Muhasebe dersinin kapsamına göre belirlenmiş. Konuların anlaşılabilirliğini kolaylaştırmak için örneklerde verilen parasal değerler küçük tutulmuş ve basite indirgenmiş. Ayrıca ülkemizde sık değişen bazı vergi uygulamalarına yer verilmemiş ve çözümleri yapılan örneklerde bu düzenlemeler göz ardı edilmiş. Ancak yine de üniversite düzeyinde ve muhasebeyi henüz öğrenmekte olanlara konuyu kavramaları için yeterli açıklamalar yapılmış ve farklı örnekler geliştirilmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebeye Giriş
.
Varlık Hesapları
.
Kaynak Hesapları
.
Gelir Tablosu Hesapları
.
Çalışma Problemleri